Најновије

САД И НАТО РАТУЈУ СА РУСИЈОМ У СРБИЈИ! Освајање Балкана приоритет, Пентагон потпуно отворио карте!

Мајкл Карпентер, бивши високи званичник Пентагона (Министарство одбране САД) који у америчким медијима често најављује наредне потезе тамошњих власти, поручио је да после Црне Горе и Србија мора по сваку цену да буде увучена у западну војну алијансу како би се Русима на Балкану "потпуно затворила сва врата". Према његовим речима, чланство Црне Горе у НАТО јесте "одлична лекција за Москву", а Русе би што пре требало поразити и у Србији.

Трам и Путин (Фото: Синхуа/ ТАСС)

Јака пропаганда

Карпентер је у изјави за "Глас Америке" рекао да ће Русија наставити са антизападном пропагандом и да се томе треба супротставити свим силама.

- Чланство Црне Горе у НАТО пакту јесте важна лекција за Русију, која је доживела озбиљан неуспех у покушајима да се меша у унутрашња питања ове земље. То, наравно, не значи да ће сада потпуно престати да се меша. Видећете пропаганду, дезинформације и покушаје да се финансирају антизападне групе у Црној Гори... Засад Русија покушава да нађе начин да сарађује са црногорском владом, што је добро за све. Међутим, да би се затворила врата за страно мешање, неопходно је интегрисати целокупни регион. То неће решити све проблеме, далеко од тога. Ипак, помоћи ће да се створи основа за решавање дугорочних изазова... - нагласио је Карпентер, који је сада на функцији директора Пен Бајден центра.

Политиколог Александар Павић, упитан да прокоментарише ове наводе, каже да је Карпентер само јавно рекао оно што НАТО планери одавно смерају.

- То је пацификовање позадине фронта према Русији. Они се спремају за напад на Русију попут нацистичке Немачке 1941. године. Ми морамо да будемо свесни да се НАТО неће помирити са нашом неутралношћу. Зато нам је јако важно да проценимо како најбоље да одбранимо суверенитет и слободу: Или да идемо у чвршћи савез са Русијом или да се војно организујемо као Швајцарска, са општом војном обавезом и активном резервом, уз подршку Русије и можда Кине - подвлачи Павић.

Хибридни рат

Љубан Каран, бивши потпуковник Контраобавештајне службе (КОС), истиче да су Карпентерове изјаве темпиране и усмерене на збуњивање српске јавности.

- Поред већ устаљеног потенцирања руске опасности, циљ је да се Србима наметне лаж о руској инфериорности у односу на НАТО. Карпентер се труди да увери Србе како је НАТО потпуно овладао Балканом, па ће самим тим и Србијом неминовно завладати, и то у блиској будућности. Отуда, јелте, сваки отпор је немогућ и бесмислен. Све је то, као што рекох, део шире акције застрашивања Србије, у којој би страх од војне интервенције САД и НАТО требало да постане ефикасно оружје Запада у хибридном рату против наше државе - закључује Каран.

Подгорица "друка" Србију и РС

Карпентер је изјавио и да је "црногорски глас" у НАТО, кад је реч о међународном плану, био јако важан због увида у оно што се догађа на Балкану.

- И то када је реч о мисији КФОР на Косову, догађајима у БиХ и Србији. Имати као чланицу једну од кључних земаља у срцу Балкана, која може да нам помогне да разумемо шта се догађа у региону, изузетно је важно - истакао је Карпентер.

Тачи дао више од пола милиона евра за сусрет с Трампом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Трампа и Путина

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА