Најновије

САД улазе у дијалог о Косову? Америка убацује свог човека да реши најважније српско питање!

БЕОГРАД - Осим евопске "тројке", Француске, Немацке и Холандије, која би да се укључи у финиш дијалога Београда и Приштине и САД чека погодан моменат да би у овај процес укључила свог човека који би био задужен за разговоре на највишем нивоу.

Космет (Илустрација: Правда)

Заступљеност америчког представника највероватније би била на нивоу саветника.

Да би до тога дошло САД теже да представе како посредница ЕУ Федерика Могерини нема задовољавајуће резултате иза себе у овом процесу. 

"Због тога није искључено да је ветар који је усковитлао расправу унутар ЕУ око транспарентности дијалога и његове спорости стигао са друге стране океана".

Амерички представник, не би словио за званичног посредника, јер је за промену формата потребна сагласност двеју страна, па би Београд могао да затражи укључивање и руског представника ако би САД отворено промовисале свог.

Крајем прошле године председник Александар Вучић добио потврду руског председника Владимира Путина да је руска страна спремна да се укључи у дијалог уколико буде покушаја да се он прошири тако сто би се у њега укључиле САД.

"Због тога је сада у игри опција да америчка заступљеност буде на нивоу саветника".

"Американци никада нису били далеко од дијалога. Раније су високе дипломате из САД одржавале састанке у америчкој амбасади у Бриселу са појединим учесницима тог процеса, али су схватили да им та врста "популарности" не иде у корист па се сада то одвија доста дискрентније", рекао је добро обавештени извор из бриселске администрације.

Он је додао и да би се "по правилу високи представник америчке администрације увек нашао у Бриселу када се водио дијалог на високом нивоу".

Амерички амбасадор Гренел по директиви из Вашингтона на власт доводи националисте који ће разбити ЕУ! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Косово-монолог или дијалог? Питање је сад"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА