Најновије

ВУЧИЋ: За Косово ће народ пресудити!

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да ће понудити решење за КиМ, ако буде пронађено, као и да ће се о том предлогу изјаснити народ и бити "врховни судија".

Вучић (Фото: Јутјуб)

- За танго је потребно двоје, не зависи све од нас, радићу сваки дан и борићу се сваки дан, да некакво компромисно решење пронађемо. Ако га пронађемо понудићу га народу, нека народ каже да ли жели или не и народ ће бити врховни судија - рекао је Вучић одговарајући на питање колико је времена потребно да се пронађе решење за КиМ.

Како је рекао, а ако се не пронађе решење за КиМ, неће имати шта да се понуди народу.

- Али, у сваком случај, борићу се за будућност Србије, као што ћу се борити за интересе не смао Срба на КиМ за њихову безбедност, за наше цркве и манастире, али и за интерес Републике Србије - нагласио је председник.

"Шта има да се изгуби после опозиције?"

На питање како коментарише нападе опозиције да власт ради све да преда Косово, Вучић је рекао да не зна само ''шта би неко могао да изгуби после њихове владавине''.

- После владавине Ђиласа, Јеремића, ДСС, Бошка Обрадовића, јер су сви заједно владали и управљали Србијом. Шта још имам да изгубим, који део КиМ још нису предали. Ја мислим да Србија само може да добије у много чему, а ви ми реците шта је то што Србија још може да изгуби. Где то још нису поставили границу. Код Зубиног Потока су отворили гранични прелаз на Брњаку, јесам ли ја то урадио или Јеремић Ђилас, Обрадовић и ДСС. Јесу ли они поставили гранични прелаз на Јарињу или ја и да ли је у њихово време проглашена незавинсот Косова или у наше време. Је ли у њихово време био 17. март или у наше време... - навео је Вучић.

Каже да стално мора да брани нашу позицију и да се правда иако су они направили случај пред Међународним судом правде, са јасном пресудом која каже да Косово није стекло независност нелегалним и нелегитимним путем.

"Да ли неко верује Ђиласу, Јеремићу...?"

- А то је, питање тражено од стране Јеремића, Ђиласа и ДСС, они су тражили одговор на та питања, не ми. Шта можемо још да изгубимо? Да ли неко стварно мисли и верује у њихову причу како је неко нешто обећао некоме на западу, немојте да сте деца, они не могу да се суоче са тим да постоји неко ко ће стратешки да размишља. Не на начин на који они размишљају као слот машина - колико ће пара да стрпају у своје џепове и колико од неког другог пара могу да узму.

Вучић наглашава да неко, за разлику од њих, размишља и каква је наша економска ситуација и демографска позиција и колико нам људи одлази из земље и шта је то што од КиМ можемо да добијемо за Србију и шта можемо да добијемо за српски народ на КиМ.

- Ако вам је политика да неког оптужујете, да је крив за несто што сте ви већ изгубили и то својом неспособношћу да било шта за узврат добијете за Србију. Мислим да је то погрешна политика. Што се тиче легитимитета, ја то прихватам да су они веома популарни, а да ја то нисам - поручио је Вучић.

Специјалци лажне државе Косово од јутрос претресају српске куће. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Важно што Турску имамо као савезника и пријатеља

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА