Најновије

Сиријска ПВО у стању "високе узбуне", док се САА припрема за офанзиву близу окупираног Голана!

Сиријска ваздушна одбрана је тренутно на високом нивоу узбуне у покрајини Ал Кунејтра док се војска припрема за покретање своје следеће велике операције у југозападној Сирији.

САА (Фото: Јутјуб)

Сиријска ПВО направила је припреме за било какво потенцијално мешање израелских снага у ову предстојећу офанзиву против џихадистичких побуњеничких снага у близини окупираних Голан висоравни, рекао је војни извор у Дамаску за АМН.

На питање о томе какве су припреме учињене, извор је рекао да су јединице противваздушне одбране усмериле пажњу на границе окупираних Голанских висоравни и Либана, а такође су обавиле и извиђачке летове у западном делу Сирије.

Као одговор на извиђачке летове, Израел је рекао да су у последња 72 сата срушили најмање две беспилотне летелице из Сирије према овом подручју.

Сирија арапска армија (САА) тренутно обавља своје последње припреме пре него што почне своју дуго очекивану офанзиву да поново преузме читаву јужну област покрајине Ал Кунејитра.

Обављен је и распоред сиријских снага и националних одбрамбених снага (НДФ) које ће водити ову операцију, укључујући и 42. бригаду (Гијат Снаге), Ливај Сукур Ал Кунејтра и трупе пуковника Низар Киндија.

Прочитајте ОВДЕ све о смртоносној заседи у коју је упала САА.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА је ослободила град Дару!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА