Најновије

СИРИЈСКА КРИЗА: Ево о чему су разговарали Путин и Ердоган!

Председник Русије Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган разговарали су телефоном о заједничким корацима како би се криза у Сирији регулисала, саопштила је прес-служба Кремља.

Путин и Ердоган (Фото: Синхуа)

Како се наводи, Путин је том приликом још једном честитао Ердогану на победи на изборима, након чега су оба председника истакла важност да се сарадња двеју земаља настави у многим правцима.

Ердоган је том приликом рекао да је веома забринут због напада на цивиле у сиријској провинцији Дера и упозорио да уколико се сиријске власти на исти начин буду понашале и у Идлибу, споразум из Астане неће више имати никакав смисао.

Поред Сирије, где је главни фокус стављен на резолуције које је усвојио Савет безбедности Уједињених нација, али и договор који је постигнут у Астани, током разговора речи је било и о другим проблемима на међународној арени.

Речи је било и о заједничким турско-руским пројектима, пре свега о изградњи гасовода „Турски ток“, али и о изградњи нуклеарке „Акују“.

Иначе, Путин и Ердоган су се договорили да ће се састати на маргинама самита БРИКС, који ће се одржати од 25. до 27. јула у Јоханесбургу.

Прочитајте ОВДЕ најсвежије информације са сиријског ратишта.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је било пре три месеца.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА