Најновије

СТАНКОВИЋ: Шиптари са југа централне Србије нису тема разговора у Бриселу

Шиптари са југа централне Србије нису тема разговора у Бриселу и њихово усвајање "Политичке декларације" којом траже да буду укључени у дијалог Београда и Приштине више је политичке природе због предстојећег избора за национални Савет Шиптара, изјавио је председник Координациног тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић.

Зоран Станковић (фото: Јутјуб)

Скупштина шиптарских одборника, три општине југа централне Србије, усвојила је раније данас "Политичку декларацију", којом тражи од привремених косовских институција и власти у Београду да у дијалог о нормализацији односа буде укључен и, како кажу, политички статус Шиптара из Бујановца, Прешева и Медвеђе, територије коју они називају "Прешевска долина".

Станковић каже да та декларација представља наставак њиховог доношења декларација и подсетио да је прва донета 2006. године, па 2013. и сада 2018. године.

"У тој декларацији има ствари које ћемо анализирати, али има много неприхватљивих ствари које се заснивају на општој процени које не садрже истину", навео је Станковић.

Како је рекао Станковић, та декларација можда користи некоме у предизборним активностима пошто је избор за Национални савет Шиптара 4. новембра и с обзиром на неке друге политичке поене.

"Али, то није наше да се о томе изјашњавамо, с обзиром на улогу Координационог тела", казао је Станковић.

ОВДЕ погледајте шта су све тражили Шиптари са југа централне Србије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Станковић: Историја Србије из првог лица

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА