Најновије

У СЕНЦИ ОПТУЖБИ: Македонија слави позив у НАТО

У 15 градова широм Македоније вечерас су одржана славља поводом добијања позивнице за прикључење те земље НАТО након потпуне примене споразума са Грчком о новом имену те бивше југословенске републике на којима jе наступило чак 40 музичких извођача.

Македонија (Фото: Јутјуб)

Судећи према писању македонских медија, те прославе ће остати у сенци оптужби најутицајније опозиционе ВМРО-ДПМНЕ, која власт оптужује да организује славља и троши новац грађана, а да заправо ти позиви нису добијени.

Македонија је добила позив да отпочне преговоре за чланство у НАТО, што ће се, како је закључено, догодити након што у потуности буде спроведен споразум о новом имену те бивше југословенске републике.

Претходно је Скопљу обећано да ће Македонија добити датум за отварање преговора о приклучењу Европској унији, такође, након потпуне примене споразума потписаног са Грчком.

Македонска влада поручује да је врреме сјајно за прославу, а у објављеном програму на објављеном на сајту владе стоји:

"Македонија је позвана да постане члан НАТО-а и добиће датум за преговоре са Европском унијом ... боримо се за сигурну будућност ... Долази време наде, победе, поноса ... Време сигурности и безбедности".

Према овом програму међу музичким извођачима који ће забављати грађане 15 градова су Архангел Љубојна Елена Ристевска Кристина Арнаудова, Владо Јаневски, Слтакрстика, САФ, Дуке Бојадзиев Ферус Мустафа Фолтин ... 

Неки извођачи су се, међутим, на различите начине оградили да заправо и не знају у чему учествују, те да је повод за славље у супротности са њиховим личним уверењима.

Медији преносе да за сада, нико није отказао своје учешће. Део њих је најавио да ће добијени новац уплатити у хуманитарне сврхе, док је део њих саопштио да они раде за новац, а да их политика не занима.

Влада није могла да каже колико ће коштати ово славље, те да ће рачун оложити када све буде завршено.

Прочитајте ОВДЕ шта Македонија каже о “злим Русима”.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Македонија: име, историја, НАТО.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА