Најновије

ВЛАСИ: Статус Косова је решен још 2008.

Азем Власи, аналитичар и некадашњи високи југословенски функционер каже да још није јасно ни када, ни како ће се завршити разговори Београда и Приштине, али као и да је статус Косова као државе решен 2008.

Азем Власи (Фото: Јутјуб)

"У Београду кажу да не признају Косово као државу и да то тек треба да се реши", рекао је Власи у интервјуу за босански порал Вијесит.ба уочи предстојеће рунде дијалога у Бриселу, 18. јула.

Власи напомиње да Приштина у Брислеу неће разговарати о "државном статусу Косова јер је оно дефинитивно држава до сада призната од 115 земаља чланица УН, као ни о територијалном интегритету и границама јер су дефинитивне, те о унутрашњој уставној структури Косова као суверене државе, јер се о томе не преговара са другом државом".

"Позиција српске стране прилично је конфузна. У Београду не поричу да је Косово држава, али кажу да је Србија неће признати. Александар Вучић стално понавља да је Србија за компромис, али не каже по чему и о чему", казао је Власи.

Мишљења је да је "Ахтисаријев План", у оквиру којег је проглашена независност Косова, последња линија компромиса коју је Приштина прихватила.

Власи тврди да Приштина Београду ништа не дугује и да не стоји изјава председника Србије Вучића "да не може једна страна (Косово) да добије све, а друга (Србија) да губи све".

Према његовим речима, једино око чега се сада слажу и Приштина и Београд и Брисел јесте да разговори треба да се приводе крају.

Власи каже да се током предстојеће рунде дијалога у Бриселу "ништа посебно неће десити.

"Косовска страна ће саопштити јасну позицију по питањима које сам навео", рекао је Власи, пренела је РТК2 на српском језику.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да решење није у подели Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте недавно гостовање Власија на ТВ Н1.

Бонус видео

Вучић уз помоћ својих нарко картела предаје Косово Харадинају.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА