Најновије

ХРВАТСКИ ПОРТАЛ: Иако је Томпсон забрањен у пола Европе, фудбалери су тражили...

Контроверзни певач Марко Перковић Томпсон у понедељак је био у аутобусу којим су се хрватски фудбалери провозали по повратку са светског шампионата.

Томпсон на дочеку фудбалера (Фото: Јутјуб)

Упркос званичном програму, а на инсистирање хрватских фудбалера, Томпсон је нехотице постао кључни катер дочека сребрних фудбалера у Загребу, пише хрватски Индекс.

Томпсон се, како се наводи, “случајно“ појавио на аеродрому и тамо се укрцао у аутобус са фудбалерима, од којих су неки одмах одушевљено објавили фотографије на друштвеним мрежама на којима са њим позирају. 

Он је неко време био и централна фигура телевизијског преноса, током ког се могао чути и разговор између Томпсона и капитена репрезентације Луке Модрића, који је у том тренутку рекао да је први услов фудбалера био Томпсонов наступ на Тргу бана Јелачића. 

Када је аутобус стигао довољно близу позорнице на Тргу бана Јелачића, чинило се да је у тој маси нестао и Томпсон, наводи овај хрватски портал. Међутим, њега су играчи позвали на позорницу, на којој је одмах отпевао песму “Лијепа ли си“, која је протеклих година постала неизбежна химна хрватске фудбалске репрезентације. 

О Томпсоновој улози на дочеку писали су и неки страни медији, питајући се шта један екстремно десни певач, познат по свом “кокетирању са усташтвом“, ради у друштву светских вицешампиона у фудбалу. 

“Томе се не треба чудити ако се зна да остатак Европе није тако благонаклон према Томпсоновом лику и делу у односу на то како се он третира у Хрватској, у којој га желе промовисати као дежурног извођача за све важне националне догађаје“, пише “Индекс“. 

Томпсонови концерти досад су били забрањени или отказани због притиска јавности, између осталог, у Холандији, Немачкој, Швајцарској и Словенији, у државама у којима се описује као промотер неонацизма и усташтва. 

Да подсетимо, пре две године, крајем јула, одлуком градског већа швајцарског града Шлирена забрањен је концерт Марка Перковића Томпсона. 

Швајцарски конзервативни лист описао је Томпсона као извођача који увек изнова упада у очи због “величања фашистичког режима усташа“. 

“У Хрватској се на Томпсоновим концертима окупља десно гласачко тело које понесено његовим песмама националне тематике зна да приреди и невероватне изливе мржње, какав је на пример забележен на прослави годишњице Олује у Книну 2015. Тада је маса на Томпсоновом концерту, након што је он свој хит Чавоглаве започео стандардним ’За дом спремни’, гласно скандирала ’убиј Србина’“, пише “Индекс“. 

Како додаје портал, због тога је проблематично јучерашње гурање Томпсона у први план. 

“Он нити је извођач који уједињује Хрвате, нити његово присуство не величанственом дочеку шаље у свет добру слику о Хрватској”, наводи портал. 

Прочитајте ОВДЕ како су познате хрватске личности реаговале на ово.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледало на дочеку.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА