Најновије

Берлин између „Северног тока 2” и НАТО

Немачка има право да учествује у новом гасном пројекту, али чинећи то као чланица Северноатлантске алијансе упушта се у незгодан задатак, поручио амерички председник Доналд Трамп.

Берлин (фото: Јутјуб)

“Прва рунда тројних преговора Кијева, Москве и Брисела о дугорочном транзиту гаса преко Украјине до ЕУ отворена је у немачкој престоници и ја сам веома срећан што у Берлину могу да поздравим пристигле делегације.” 

Тим речима Марош Шефчович, заменик председника Европске комисије (ЕК) задужен за енергетику, поздравио је јуче Павла Климкина, министра иностраних послова Украјине и Александера Новака, руског министра енергетике, непосредно пред почетак дуго очекиваног састанка о трасама сибирског гаса ка Европи од почетка 2020, након што текући уговор између руског „Гаспрома” и украјинског „Нафтогаса” и формално истекне.

Зашто се ови стратешки преговори, које је иницирала ЕУ, воде у Берлину, а не у Бриселу, Шефчович овог пута није објаснио.

У међувремену, Немачка, земља домаћин прве рунде тројних преговора, већ неко време на удару је беспоштедне критике Вашингтона и Кијева због званичне подршке „Северном току 2”, поморском гасоводу који би сибирски гас од 2020. године требало да допрема Европи, далеко од територије Украјине.

ОВДЕ погледајте како Трамп гура свет у хаос.

Извор: Политика.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин објашњава зашто Русија мора да има јаку војску

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА