Најновије

ЗАХАРОВА: Споразум Грчке и Македоније није у интересу безбедности на Балкану

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да споразум између Грчке и Македоније о имену није у интересу безбедности на Балкану.

Захарова (Фото: РИА)

- Русија је увек била за узајамно прихватљив споразум о државном имену између Грчке и Македоније без спољног притиска или наметања вештачких рокова, који би одражавао вољу народа обе земље и био заснован на широком консензусу и уставном праву. То се није догодило - рекла је она.

Тај споразум, сматра, довео је до дубоке поделе у оба друштва, и у Грчкој и Македонији, преноси Тасс.

- Очигледно то је далеко од интереса успостављања мира и безбедности на Балкану и служи само као инструмент пријема Македоније у НАТО на бржи начин - рекла је Захарова.

Она је додала да Москва не разуме изјаву македонског премијера Зорана Заева да су "неки бизнисмени наклоњени Русији наводно финансирали антивладине протесте у Македонији поводом тог споразума".

- То је још једна неоснована оптужба против Москве. Изгледа да је све ово неопходно из једног циља - повећања антируске хистерије. Они поново не пружају чињенице као доказ за те речи и ништа неће бити доказано, јер би у противном то већ био случај - рекла је Захарова.

Она је такође оптужила западне земље за "очигледно мешање у македонске унутрашње ствари".

- Уместо да поштује македонске и међунароне законе, коалиција која је на власти у Скопљу игра на антируску карту као и обично, као метод интерне политичке борбе и нажалост изазива страх код својих људи - закључила је она.

Лидери Бошњака из Рашке области признали Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарова: Меј да оконча интриге и игре са хемијским агенсима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА