Најновије

ПОТВРЂЕН ШОКАНТАН ДОСИЈЕ: Черчил је имао доказе да су ванземаљци међу нама, али их је сакрио због овог...

Винстон Черчил је наредио специјалном тиму да истражи чудан пораст виђења летећих тањира…али су резултати истраживања заташкани, тврде теоретичари завере.

Черчил (Фото: Домен јавног власништва)

Декласификовани документи су открили да је ратни лидер основао специјални Вајтхол тим, познат као Радна група за летеће тањире, како би прегледали чудно повећање НЛО виђења.

У званичном извештају се наводи да су бројна виђења имала земаљска објашњења, укључујући узрок чудних објеката над америчким градом Вашингтоном, које је приметило неколико војних радара.

Али теоретичари завере тврде да је овај извештај укључивао заташкавање виђења у Великој Британији од стране особља РАФ-а.

Ову теорију је подстакло наводно признање Черчиловог личног телохранитеља на самрти, који је говорио о овим бизарним догађајима који су укључивали два пилота РАФ-а који су пријавили сусрете са мистериозном летелицом, познатом као “foo fighters“  док се Други светски рат приближавао крају.

“Foo fighters“ је био термин који су користили савезнички пилоти у Другом светском рату како би описали НЛО-е и мистериозне ваздушне феномене као што су ватрене лопте које су пратиле борбене авионе током битака на небу над Европом и Пацификом.

Војни шефови су претпоставили да су “foo fighters“ били стварна виђења тајног немачког оружја, али се наводи да се то наставило и након завршетка рата, па чак и у модерним временима, што је довело до тога да многи оспоре ту теорију.

Па, шта је онда изазвало Черчилово учествовање?

У јулу 1952. године, борбени авиони америчког ваздухопловства су морали да се кодирају два узастопна викенда након што је радар открио неколико неидентификованих објеката који су летели у забрањеној зони над Белом кућом – изазивајући панику јавности.

Иако је то било у САД, Черчил је желео да сазна више о томе и о свим импликацијама за Велику Британију.

28.јула 1952. године, Черчил је свом државном секретару за ваздушне послове, Лорду Червелу, послао меморандум, у ком је захтево истрагу о ономе што се десило у САД, и шире издање.

У белешци, сада названој “Черчиров меморандум,“ тадашњи премијер је написао: “Шта значе све ове ствари о летећим тањирима?“

“Шта то може значити? Шта је истина?“

“Дозволите ми да саставим извештај.“

Лорд Червел је покренуо Радну групу за летеће тањире како би пронашао одговоре.

Ова тајна група је заправо била успостављена две године раније како би прегледала растућа виђења НЛО-а.

Нису успели у потпуности да искључе “авион вазнемаљског порекла, развијен од стране бића непознатих нама, до граница које су напредније од свега на шта смо помислили.“

Међутим, објашњено је да је вероватније да су виђења била уобичајена за авионе, балоне, птице или друге природне појаве, оптичке илузије, намерне преваре – или “психолошке заблуде.“

Али годинама касније, 1999. дебата о Черчиловом учешћу у НЛО феноменима се поново појавило.

Унук пензионисаног официра РАФ-а је писао Министарству одбране, испитујући о инциденту у ком је Черчил наводно забранио извештавање о НЛО сусретима на источној обали Енглеске.

Официр РАФ-а – за ког је речено да је Черчилов лични телохранитељ на самрти је признао да се извиђачки авион РАФ-а враћао из мисије над окупираном Европом, када је на њега бацио сенку “метални НЛО“ из Камбрије.

Тврдило се да је посада сликала тај објекат – за који је речено да је “бешумно лебдео“ поред авиона.

У то време, када је овај мистериозни сусрет привукао Черчилову пажњу, он је наредио да детаљи о томе остану класификовани најмање 50 година – и да се могу објавити само након прегледа будућег премијера.

Черчил је био престрављен тиме да би вести о ванземаљцима могле уништити веру у Бога и изазвати немире и масовну панику.

Наводно је тада наредио: “Ово би требало одмах класификовати, јер би то изазвало масовну панику међу општом популацијом и уништило веровање у цркву.“

Теоретичари завере тврде да је естаблишмент од тада морао сакрити или уништити све записе о овом инциденту.

Не постоји евиденција о овом догађају, или Черчиловим наредбама, а Министарство одбране каже да су сви НЛО фајлови од пре 1967. године уништени.

Џејсон Чапман, који је написао неколико књига о Черчиловом меморандуму, каже: “Министарство одбране је у прошлости показало да је способно да заташка велики број инцидената.“

“Верујем да је могуће да је бивши високи војни званичник имао сазнања о НЛО-има.“

46-годишнак, који ради за BAE Systems британске одбране, рекао је: “Неко, негде зна нешто.“

“То дефинитивно нису наши светски лидери – таква информација је изнад нивоа премијера.“

“Можда у позадини Куће лодрова постоји пензионисани генерал, реликвија која је остала од Хладног рата, који има информације које би могле доказати да постоји заташкавање.“

НАСА пронашла доказ за постојање Марсоваца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Говор Винстона Черчила у парламенту Уједињеног Краљевства одржан 4.6.1940. у тренутку кад је постало јасно да ће Француска убрзо капитулирати.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА