Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЗАОШТРАВАЈУ СА РУСИМА: Нећемо дозволити да Руси...

САД немају намеру да дозволе Русији да испита Мајкла Мекфола, бившег америчког амбасадора у Москви и жестоког критичара руског председника Владимира Путина, рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Мајк Помпео (фото: Јутјуб)

Помпео је, за Глас Америке, казао да је, између осталог, Путин и то предложио на самиту у Хелсинкију са Доналдом Трампом.

- Путин је предложио неколико ствари. Председник Трамп је јасно рекао да САД неће терати Американце да иду у Русију и да тамо буду испитивани - рекао је Помпео.

Руски председник је предложио да специјални истражитељ Роберт Малер оде у Москву и испита 12 војних званичника који су оптужени за хаковање компјутера демократа, са циљем да помогну Трампу да победи на изборима 2016. У замену за то, Путин је тражио да Руси испитају бившег амбасадора Мајкла Мекфола и бизнисмена Била Браудера који се залагао за увођење санкција Москви због кршења људских права.

Браудер је у Русији осуђен у одсуству због пореске преваре, а Путин тврди, без доказа, да је Браудер опрао више од 400 милиона долара које је дао Трамповој противкандидаткињи Хилари Клинтон.

Мекфол је био амбасадор САД у Москви од 2012. до 2014., за време мандата Барака Обаме.

Русија и САД иначе немају споразум о екстрадицији 12 руских држављана оптужених у САД, па се стога и не очекује да присуствују суђењу.

ОВДЕ погледајте како је Русија добила Украјину у СТО.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија почела серијску производњу неухватљиве ракете која иде брзином 20 пута већом од брзине звука

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА