Најновије

ХРВАТСКА МРЖЊА НЕ ЗНА ЗА ГРАНИЦЕ! Фашиста Томпсон изазвао општи рат, а ове глумице су на жестоком удару!

Хрватски медији пишу да су се три глумице, које су критиковале учешће Марка Перковића Томпсона на прослави успеха фудбалера на главном градском тргу у Загребу, доживеле на друштвеним мрежама салву увреда и својеврсни линч. 

Воле да мрзе (Фото: Фејсбук притскрин)

Због тога се огласила и Александра Коларић, стручњак за комуникацију СДП-а која је, како каже, згрожена мржњом и претњама које су упућене глумицама. 

- Већ четири дана траје неописиво простачко вређање, вербално насиље и претње које на друштвеним мрежама у Хрватској доживљавају три жене. Већ четири дана на Фејсбуку добијају гомилу увреда са различитих анонимних или неанонимних профила. Видела сам део тих порука. Ради се о болесно примитивном говору, ради се о комуникацији из канализације. Смучило ми се. Помислиш шта с тим људима не ваља да у себи носе такав бес, простаклук, мржњу и завист? - наводи Коларић, те примећује да су те три жене само изразиле мишљење које је другачије од мишљења већине. 

 

Те три жене су, додаје, написале да сматрају да је Томпсон у понедељак "промашио мелодију" на Тргу. 

- Чињеница да се ради о женама, и обично у овим крајевима, само подјари бесну руљу на још јаче вређање и претње - наводи Коларић те пита - сме ли у Хрватској да се јавно критикује Томпсон, а да то не изазове вербалну хајку? 

- Сме ли у Хрватској данас јавно да се критикују фудбалери који су освојили сребро, а да то не изазове вербалну хајку? Према линчу који се догодио овим женама, очито не сме. Јер није нормално да у нашем друштву због критичког става о певачу уследи вербално насиље, салва најгорих увреда и претњи. Није нормално. Не, то није демократија, то је мржња и тровање друштва - оцењује Коларић. 

 

Она поручује да уколико се "овај тренд мржње тоталитарно одгојених умова не заустави", захватиће и многе који сада немају ни срца ни памети да осуде још један линч којем су изложене неке три жене. 

Позната хрватска глумица Наташа Јањић написла је на Фејсбуку:

- Ми волимо ус*ат пред крај. Такви смо неописиво - написала је она на Фејсбуку, а у расправу су се онда укључили многи, између осталог и њене колегинице Лана Барић и Јелена Вељача.

- Ја сам мало у шоку како је немелодично - написала је Вељача, а Лана Барић поручила је:

- Мало је фалило да победимо и у дочеку, али противник је био јачи.  А међу коментарима на друштвеним мрежама и на десничарским порталима нашли су се и ови: "Оне мрзе све хрватско", "глумице су постале преко кревета", преносе медији.

Капитен хрватске репрезентације крије српско порекло, више ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Модрић пева са Томпсоном

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА