Најновије

ДВЕРИ: Хитно распустити Бошњачко национално веће! Зову Пацолија а финансирају се из буџета грађана Србије!

Српски покрет Двери затражио је данас да се, због скандала око позивања Беџета Пацолија да дође у Нови Пазар, Бошњачко национално веће (БНВ) - распусти.  

Двери (Фото: Јутјуб)

"БНВ злоупотребљава своју функцију и крши Устав Србије. БНВ се финансира из буџета грађана Србије, а својим активностима подрива Устав Србије и нарушава безбедност грађана у Рашкој области и територијални интегритет Републике Србије, те с тога тражимо да се тренутни састав овог већа хитно распусти", пише у саопштењу Двери.

Како се истиче, овде није проблем у једној националној мањини, већ у њиховим тренутним представницима који својим понашањем и изјавама пођеднако наносе штету и Србима и Бошњацима који живе у Србији.

У саопштењу, Двери наводе и неке раније провокације БНВ према држави Србији, за које се наводи да су "очигледно добро припремљене и координисане активности, које трају неколико последњих година, и то без икаквих конкретних реакција званичних државних органа". 

Скандали БНВ кулминирали су тзв. "дипломатским" позивом председника БНВ Сулејмана Угљанина да у Новом Пазару дочека "осведоченог ратног злочинца Пацолија". 

Све су ово разлози из којих проистиче логичан захтев за распуштањем БНВ, наводи се у саопштењу и захтева хитно, "не само оглашавање, већ конкретно реаговање председника Владе Ане Брнабић и министра унутрашњих послова Стефановића, као и политичких представника власти у градовима и општинама Рашке области, који ћутањем одобравају отворени сепаратизам". 

Прочитајте ОВДЕ ко каже да амбасаду Србије треба пребацити у Јерусалим?

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић - На Косову морамо да одбранимо сувереност и целовитост Србије.

Бонус видео

"Да рушим Вучића хоћу, нови Пети октобар нећу" Бошко Обрадовић.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА