Најновије

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Хрватска постигла аутогол уз Томпсона

Хрватска је постигла аутогол након Светског првенства када је дочекала фудбалере репрезентације у Загребу уз наступ Марка Перковића Томпсона, пише „Фајненшел тајмс“, а преноси Срна.

Прослава хрватских фудбалера уз Томпсона у Загребу (Фото: Јутјуб)

Британски лист у тексту наводи да је хрватски пут до финала склонио у страну проблеме око пензионих реформи, економије и масовне емиграције, а неки су се само фокусирали на то како су играчи као што су Лука Модрић и Марио Манџукић надјачали несрећу и расељавање током ратова деведесетих.

„Међутим, када је извођач Марко Перковић изашао на бину у Загребу и отпевао  незваничну химну репрезентације „Лијепа ли си“, расположење се променило. Перковић, познатији као Томпсон, је националистички певач који пева о ери геноцида и концентрационих логора током Другог светског рата, када су Хрватску водили фашисти“, наводи „Фајненшенел тајмс“.

Лист оцењује да је његов наступ у Загребу, на позив хрватског тима, разбуктао тензије у друштву у вези са ратом деведесетих. Многи су оценили да је његово присуство на прослави политизовало оно што је требало да буде тренутак заједништва.

Прочитајте ОВДЕ шта је за Томпсона рекао Александар Вулин.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Модрић наручује песму од Томпсона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА