Најновије

КЛИНТОНКА СЕ РАЗРОГАЧИЛА: Самит у Хелсинкију је "напад на америчку демократију", Путин је господар манипулације!

Москва намерава да изврши напад на привремене избора у САД у 2018. са циљем "подривања америчке демократије", рекла је Клинтон у говору на фестивалу Ози Фест у Њујорку. Према њеним речима, "руски агенти" могу ударати на "сервере и уређаје за гласање и пребројавање гласова." Састанак између Путина и Трампа у Хелсинкију, такође, представља "напад на демократију", тако што по резултатима самита Американци "нису сигурни каквих се позиција придржавао њихов председник", рекао је Клинтон.

Хилари Клинтон (Фото: Синхуа)

Хилари Клинтон је критиковала наступ Доналда Трампа у Хелсинкију на самиту, оптужујући га да није способан да се "носи са Владимиром Путином" по питању "руског мешања" на председничким изборима у САД-у 2016. године, пише новинар Гардијана Џон Малхоланд. Говорећи на Ози Фест фестивалу у Њујорку, Клинтон је такође рекала да су "руски агенти" намерни да се мешају на привремене изборе у САД у новембру, са циљем да "подривају америчку демократију" и могу да изврши напад на "сервера, који се шаљу изборним резултатима," као и на "рад уређаја за гласање и пребројавање гласова".

Према Клинтоновој, 2016. године, Москва је извршила "веома широк и успешан сајбер напад на наш изборни систем". "Овај напад је удар у срце наше демократије. Зашто председник није стао у одбрану наше земље је велика мистерија ", рекла је лидер Демократа. Ови "узнемиравајући напади требају узнемиравати сваког Американца", рекла је Клинтон. Она је такође позвала на јасноћу садржаја разговора између Трампа и Путина пре њихове заједничке конференције за штампу у Хелсинкију. "Путин говори целом свету о чему су били преговори, али Бела кућа ћути. Не сумњајте, ово је директан напад на нашу демократију. Чињеница да нисмо сигурни на којим је позицијама наш председник је врло узнемирујуће ", рекао је Клинтон.

"Владимир Путин има врло јасну стратегију. Он зна како да види особу, он је господар у манипулацији људима. Готово нико ко верује у слободу, не сарађује с њим. Трамп жели да се с њим дружи из разлога који још увек покушавамо да сазнамо ", наставила је Клинтон. "Путин хоће раскол НАТО и ЕУ. Жели да разбије архитектуру послератног света. Он је успешан у борби. Његови напади на наш изборни систем били су урађени да помогну Трампу ", закључила је Клинтон.

Косово од приватног ранча Клинотових у Европи, до колоније, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА