Најновије

РАНА КОЈА ЈОШ КРВАРИ: Годишњица једног од највећих масакра над Србима на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је, поводом 19. годишњице мучког убиства српских жетелаца у Старом Грацком, саопштио да је тај злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице пред чијим очима су невини људи масакрирани, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Од представника привремених институција самоуправе у Приштини, који нечињењем заправо штите терористе, захтевам да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално-терористичких група на Косову и Метохији - истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ђурић је додао да породицама настрадалих није потребно ничије лицемерно одавање поште жртвама и фотографисање представника Приштине крај спомен обележја, већ одлучна акција која ће довести до хапшења и кажњавања починилаца.

Он је напоменуо да одговорност за чињеницу да убице из Старог Грацког још нису приведене правди деле и поједине међународне институције у чијој је надлежности било и јесте успостављање владавине права на Косову и Метохији.

- Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на истини о страдањима наших сународника, али и истини о правом, злочиначком карактеру онога што многи политички представници албанског народа на Косову и Метохији описују као борбу за слободу - истакао је Ђурић.

Убиство 14 српских жетелаца догодило се 23. јула 1999. године.

Ево која земља Шипатарима на Косову несебично помаже у наоружавању - више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Да рушим Вучића хоћу, нови Пети октобар нећу" Бошко Обрадовић

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА