Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Хути одбили жесток напад Саудијаца, десетине мртвих и рањених

Хутски борци одбили су велики напад саудијске коалиције и њихових јеменских огранака на положајима Табат ал-Матар и ал-Зигн у централној провинцији Мариб након што су елиминисали и ранили на десетине саудијских бораца, пренела је јеменска телевизија ал-Масира.

Хути, илустрација (Фото: Јутјуб)

Током окршаја, Хути су уништили три возила коалиције антитенковским пројектилима. Даље, хутски борци су четвртим бацачем нациљали скуп саудијских бораца, која је већински елиминисана.

Ал-Масира наводи да су бомбардери Саудијаца пробали да пруже подршку неуспешном нападу са неколико ваздушних удара, као и бацањем бомби за осветљавање током ноћи. Ипак, ова тактика се показала као неефективна-

Након пропасти напада, Хути су запленили неколико лаких комада наоружања и већу количину муниције, који су остали иза непријатеља.

 

Саудијска коалиција је вероватно покушавала да дође до административне границе код провинције Санаа како би извршили притисак на Хуте унутар јеменске престонице. Упркос снажном отпору Хута на том подручју, коалиција би ускоро могла да понови напад.

Ирански председник Хасан Рохани је упозорио Сједињене Америчке Државе да не провоцирају Техеран, рекавши да ће рат са Ираном бити "мајка свих ратова", више ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА