Најновије

Нова вежба која је залудела свет: Затеже стомак, леђа, задњицу и руке (ВИДЕО)

Једноставно пузање учвршћује стомак, леђа, руке, а препоручује се и људима који имају повреде из саобраћајних несрећа, па га физиотерапеути и фитнес инструктори све чешће препоручују.

Нова хит вежба (Фото: Инстаграм)

Сваког јутра, након што сунце провири кроз прозоре њеног стана у САД-у, Данијел Џонсон почиње да пузи по кући! Иако звучи помало бизарно, овај облик вежбања постаје тотални хит међу фитнес тренерима и терапутима. Данијел каже да пузање јача основне мишићне групе у телу. 
 
- Можете да пузите на много начина. Можете да пузите на рукама и коленима, можете чак и да се подигнете на ножне прсте и само се љуљате тако у положају за пузање. То ће заиста активирати мишиће кореа и подстаћи их да раде! Како се покрећете, тако радите и на раменима, а радите и на стомаку и куковима. Када бих могла да изаберем једну вежбу за све, то би била ова - рекла је Данијел, која иначе ради као физиотерапеут на клиници Мејо. 
 
Мишићи кореа су сви мишићи трупа и карлице који дају стабилност и подршку целом телу. Значи, једноставним пузањем учврстили би и мишиће стомака, леђа, али и руку. 
 
- Пузањем се уједно "ресетује" и централни нервни систем и преиспитује образац мобилности који смо научили као бебе - додаје Данијел.
Физиотерапеут и киропрактичар Џастин Клајн често препоручује пузање својим пацијентима, од професионалних атлетичара до људи који су били повређени у саобраћајним несрећама. Многи су се већ заљубили у овај облик вежбања.  
 
- Чини се много тежим него што изгледа, јер морате добро да се фокусирате на дисање, да држите главу усправно и на пузите у исто време. То је као ресетовање централне петље у нервном систему како би сви делови који су укључени у координацију, кретање и рефлексивну стабилност били синхронизовани - објаснио је Клајн и напоменуо да ће пузање вашем телу вратити снагу, покретљивост и стабилност, пише Си-Ен-Ен.
 
Уколико пратите ОВЕ савете ваше тело ће процветати.
 
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вежбе за ноге и задњицу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА