Најновије

ПРОКЛЕТСТВУ ПРЕДАТИ РАСПОП ДЕДЕИЋ: Иринеј да дигне руке од Црне Горе

Лидер удружења грађана тзв. Црногорске православне "цркве", анатемисани распоп Мираш поручио је поглавару Српске православне цркве Иринеју да „дигне руке од Црне Горе“ и додао да тзв. ЦПЦ неће бити роб београдској патријаршији, преноси данас РТЦГ.

Проклетству предати распоп Мираш наводи да је оцена партијарха српског Иринеја, да је положај СПЦ у Црној Гори гори него у време османске владавине, а положај Срба као у доба НДХ, индиректно брутално мешање званичне Србије у унутрашња питања земље.

Та изјава има за циљ распиривање верских страсти српских националиста и уједно најављује рат, који ће да поведу против Црне Горе, упозорио је распоп Мираш.

Неспорно је подупрта и силом Србије, која настоји да своју хегемонију наметне Црној Гори, и очитује великосрпску тежњу за рушењем уставнога поретка и отимањем наше црквене имовине, додао је он.

Према речима распопа Мираша, у протеклих 30 година манастир Острог и већину осталих, СПЦ је преобликовала да личе на „србијанско вашариште и сабиралиште новца, и негацију свих десет божјих заповести“.

„И ја и он, и сви они који управљају Црном Гором и Србијом, знају да је у Црној Гори, до 1996. године, сва црквена имовина била у власништву, села, братстава и државе. А онда су је Иринејева духовна ђеца, користећи се околностима да је земљом управљао београдски окупациони режим, део те имовине незаконито уписали у власништво Београдске патријаршије“, навео је анатемисани распоп Мираш.

Паспоп Мираш, иначе води малобројну групу грађана који себе називају Црногорска Православна “Црква”. Овај, својевремено, велики Србин, како се представљао у Италијанској штампи, био је свештеник Васељенске Патријаршије у тој земљи. Након више преступа, међу којима су били неки од најтежих могућих за хришћанина, прво му је одузет чин и забрањено чинодејство, а након поновљених преступа Васељенски Патријарх га је избацио из Цркве и анатемисао. 

Након што је одлуком Црквеног суда престао да буде хришћанин и свештеник дошао је у Црну Гору и на месту лидера секте у народу познате као “Црногорски Путујући Циркус”, заменио такође анатемисаног Антонија Абрамовића који је избачен својевремено из СПЦ због хомосексуалних блудних радњи и кршеља монашког завета целомудрености (уздржавања од сексуалних односа).

Присуство Ане Брнабић на састанку Билдерберг групе је сигнал за узбуну Србима, више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Отац Јоил о распопу Мирашу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА