Најновије

ЗАШТО ОНДА ПРЕГОВАРА? Вучић: Ништа од ЗСО, једини циљ Приштине - заузимање севера КиМ

Председник Србије Александар Вучић констатовао је данас да је једини циљ Приштине да заузме север Косова, да их формирање ЗСО не занима, те да рок за ЗСО истиче 4. августа, али да је јасно, као што је то рекао и раније, да од тога неће бити ништа.

Вучић (фото: Правда)

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара у Остружници.

На питање шта се дешава са формирањем ЗСО, с обзиром на то да је и ЕУ рекла да се то мора урадити, одговорио је - "Ништа".

"Ништа као и обично. Рок истиче 4. августа. Сећате се шта сам вам рекао, да од тога неће бити ништа", додао је председник Србије.

"Они имају само један циљ, а то је како да заузму север Косова", рекао је Вучић.

Захвалност Кипру на непризнавању Косова

Председник Републике Србије Александар Вучић, током састанка са председником Парламента Кипра Деметрисом Силурисом, истакао је велики значај који Србија придаје чврстом пријатељству са Кипром, заснованом на разумевању, поверењу и солидарности.

Вучић је захвалио на помоћи Кипра у заштити државних и националних интереса Србије, пре свега непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и изразио чврст став Србије о подршци територијалној целовитости Кипра.

Председник кипарског Парламента Силурис је истакао снажну подршку евроинтеграцијама Србије, понудивши стручну помоћ у припреми за приступање ЕУ, саопштено је из председникове Службе за сарадњу с медијима.

Двојица саговорника су изразили опредељење да се добри политички односи преточе у снажнију економску сарадњу, на добробит две земље.

Вучић и Силуриус су разговарали и о одржавању Друге заједничке седнице влада Србије и Кипра, на којој би се формулисали конкретни заједнички пројекти и други видови сарадње.

Став Велике Британије о Косову

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Енглеска није против решења за КиМ, већ да желе да Србија призна независност Косова и Метохије у пуном капацитету, што, како је нагласио није никакво компромисно решење.

„Они, иако не би то дефинисали на такав начин, желе да Србија призна независност КиМ. Из њиховог угла то је за њих решење и то да Србија не добије ништа. То за нас није компромисно решење, а Србија је за компромис“, казао је Вучић.

Рекао је да није сигуран да они нису једини који тако нешто траже, али недвомислено говоре што је њихова позиција од 2008.

„То је био њихов став и од раније, али су се правили Енглези до 2008, када су коначно признали свој став. Они се надају да Србија призна Косово у пуном капацитету. Не морам да говорим колико је то реално“, објаснио је он.

ОВДЕ погледајте шта је Вучић рекао о стандарду у Србији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о томе шта је потребно Србији, а то су мигранти из Азије и Африке да нам поправе наталитет

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА