Најновије

СРПСКА ЛИСТА: Вучић отворено рекао да нема опипљивог решења за Косово и Метохију

Представници Српске листе разговарали су у Београду са председником Србије Александром Вучићем, а према речима потпредседника листе Игора Симића српски председник обавестио их је да тренутно нема решења за питање Косова и Метохије које би било опипљиво и које би могло да се понуди грађанима.

Српска листа (Фото: Јутјуб)

„О положају нашег народа на КиМ разговарали смо отворено. У том тону је и председник Србије рекао да тренутно нема решења које би било опипљиво“, пренео је Симић Танјугу.

На састанку, који је иначе трајао више од четири сата, пре свега ЈЕ било речи о политичко-безбедносној ситуацији и тешком положају Срба на КиМ, дијалогу који се води, али и фази у којој се Србија тренутно налази.

Симић је напоменуо и да се политички представници Срба са КиМ, у сваком случају, о свему консултују са Београдом. Потпредседник Српске листе подвукао је да та листа има апсолутно поверење у председника Вучића, а да то поверење никад није било довођено у питање, што су показали и избори на КиМ.

Он је поручио онима „који себе сматрају патриотама и нападају сваки могући предлог који се помене да престану да се јуначе по питању Косова и Метохије, јер је у питању будућност Срба који живе на тим просторима, али и целокупног српског народа“.

Симић је напоменуо и ситуацију од пре неколико дана када су албански медији на „ударним“ странама захваљивали Вуку Јеремићу због одлуке Међународног суда правде којом је, каже, потврђена и легализована декларација о независности Косова.

Нешто раније данас Вучић је први пут индиректно говорио о “разграничењу”, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић данас говорио о “разграничењу”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА