Најновије

"Уралвагонзавод" предложио Министарству одбране нову верзију тенка Т-72

Специјалисти "Уралвагонзавода" развили су и предали Министарству одбране Русије нацрт следеће фазе модернизације главног борбеног тенка Т-72, рекао је Вјачеслав Калитов, заменик генералног директора Корпорације за специјалну опрему.

Тенк Т-72 (Фото: Јутјуб)

"Ово је легендарни дуготрајни тенк који живи од 70-их година и неће завршити свој живот", рекао је он на брифингу за штампу пре отварања такмичења "тенковски биатлон".

Халитов није прецизирао шта ће тачно бити модернизовано, али је нагласио да инжењери "не стоје мирно", те да раде на побољшању муниције, мобилности и других борбених карактеристика тенка. Према његовим речима, као и раније, у следећој модификацији Т-72 ће бити анализирани и узети у обзир и резултати са тенковског биатлона, где су машине изложене прекомерним оптерећењима.

"На такмичењу се тенкови експлоатишу жестоко до максимума, и то у условима густе прашине, великих брзина и до 75 километара на сат и високим температурама. Трбеа превладати многе препреке: јежеве, зидове, јарке, водене препреке. И ово искуство нам омогућава да извршимо свеобухватну процену технологије, укључујући и проверу његовог борбеног учинка - брзину претраживања и уништења циљева, мобилности и поузданости", рекао је заменик директора корпорације.

Напоменуо је да је у овом режиму рада и условима посебно тешко имати осетљиве опто-електронске системе, а који су одговорни за прецизност гађања.

Шести по реду "тенковски биатлон" започео је у суботу у Алабину код Москве. Од 2013. године, број земаља учесница је порастао са четири на 23. Из сваке земље учествују по четири посаде тенкиста (три су главне, једна је резерва) на такмичењу. Такмичење се одржава у три фазе. Прва је индивидуална трка. На основу резултата утврђују се три најбоље посаде, као и 12 тимова који ће учествовати у другој фази - полуфиналне. Трећа етапа је финална у којој учествовују четири најбоље екипе.

 

Турци и Американци спремају заједничку акцију у Сирији, више ОВДЕ.

Извор: Восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА