Најновије

ТРАМП БЕСАН, ПРЕТИ ГАШЕЊЕМ ВЛАДЕ! Амерички председник загрмео на демократе: Или - или!

Председник САД Доналд Трамп запретио је данас да ће дозволити да се америчка федерална влада "угаси" уколико демократе не подрже велике промене Закона о имиграцији, за које се залаже његова администрација.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

- Био бих вољан да ''угасим'' владу ако нам демократе не дају гласове за граничну безбедност, што укључује и зид! Морамо се отарасити лутрије ... и коначно прећи на систем имиграције који се заснива на заслугама! Потребно нам је да сјајни људи улазе у нашу земљу - поручио је председник Трамп на Твитеру.

Председник Трамп је велики противник такозване "лутрије зелене карте", којом се годишње 55.000 дозвола боравка и рада у САД додељује досељеницима из целог света.

Гашење америчке владе није неуобичајена ствар, а дешавало се и током мандата претходних америчких председника. 

"Глас Америке" подсећа да је америчка федерална влада од 1976. била "угашена" 18 пута, а да се то последњи пут догодило 2013. године.

До гашења владе у САД долази када председник одбије да потпише законе о распоређивању средстава из буџета на државна министарства, агенције и програме.

Поселица тога је да престаје финансирање операција федералне владе, престаје рад појединих мање важних активности и смањење других, што укључује и прунудне одморе за неке владине службенике.

 

Матис открио да планира да се сретне са Шојгуом, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА