Најновије

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Дижемо мигове (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће пре краја године у употреби у Војсци Србије бити најмање осам или девет авиона "миг 29". Истиче да ће Србија набавити девет нових "Ербасових" хеликоптера Х145М, али и још три Ми-17 и четири Ми-35 борбена хеликоптера.

Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Александар Вучић је у обраћању новинарима после показне вежбе гађања из стрељачког наоружања у Никинцима рекао да ће први пут после много година у употреби бити осам или девет борбених авиона "четири плус" генерације.

Председник је најавио да ће Србија набавити девет нових "Ербасових" хеликоптера Х145М, али и још три Ми-17 и четири Ми-35 борбена хеликоптера.

"Неки их у региону називају 'ђавољим кочијама', а ми их називамо изванредним борбеним хеликоптерима које до сада никада нисмо имали", навео је председник.

Било је разговора и о набавци наоружаних беспилотних летелица. "Наша памет није довољно у томе одмакла, али желимо и сами да производимо, као што је у Трстенику развијен мали ‘Милош‘", указао је Вучић.

Радиће се и на новим системима, пре свега на вођеним ракетама, рекао је председник и додао да ће бити расписани тендери за набавку нових униформи.

Председник је рекао да су модернизација и наоружавање војске увек компликован и мукотрпан процес.

"Обављамо га брзо, али желим да буде још брже јер желимо да одвратимо сваког агресора од напада на Србију. Ко помисли да му је Србија лака мета – да прогута кнедлу и да види да ће наићи на жесток отпор. Управо зато ћемо овакве вежбе имати много чешће, на то ће морати сви да се навикну", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је тражио проверу стварне готовости наших војника и капацитета и да је добро што је то урађено пред новинарима, како би се видели сви недостаци као и добре ствари свега што је учињено у последње време.

Задовољан је оним што је приказала специјална бригада, али и људи из крагујевачке "Заставе" који су користили модуларну пушку. Додао је да задовољан и новим пушкама "СКАР", и дужим и краћим моделом.

Истакао је и добро дејство "Лазара" и "Милоша" и новог белгијског пушкомитраљеза.

Како је Вук Јеремић понизио напредњаке погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика акција портала Правда – Евроазијски и револуционарни пакет, Смак света.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА