Најновије

БУМЕРАНГ НАМ СЕ ВРАЋА: Американци бесни, плаши их освета!

Америчка трговачка комора је осудила председника Доналда Трампа због заоштравања глобалних трговинских спорова.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Они су објавили извештај у којем се тврди да ће царине које намеће америчка влада и одмазде погођених трговинских партнера попут бумеранга погодити америчку привреду.

Комора, која је највећа национална лобистичка група и традиционални савезник Трампове Републиканске странке, оценила је да Бела кућа својим покушајем да царинама заштити америчку индустрију и раднике ризикује глобални трговински рат. 

Анализа штетних последица које би свака држава САД-а могла да осети због освете трговинских партнера погођених царинама показује да би се Бела кућа могла наћи под притиском републиканаца уочи конгресних избора у новембру, преноси Н1. 

На пример, извоз из Тексаса у вредности од четири милијарде долара могао би да постане мета осветничких царина, саопштила је Комора, укључујући месо вредно 321 милиона долара, које се сваке године извози у Мексико, и сточну храну у вредности 494 милиона долара која се извози у Кину. 

Трамп је увео царине на милијарде долара вредан увоз челика и алуминијума из Кине, ЕУ, Канаде и других земаља, а размишља о проширењу царина и на аутомобилски сектор. 

Комора, која има три милиона чланова, похвалила је Трампа због смањења пословних пореза у децембру, али повећање напетости у трговинским односима са светом довело је до раскорака с Белом кућом. 

Државна администрација прети да поткопа привредни напредак који је било тако тешко постићи, изјавио је председник Коморе Том Донахју. 

"Требало би да тражимо слободну и праведну трговину, али ово једноставно није начин за то", додао је. 

На питање новинара о извештају Коморе, представница за штампу Беле куће Сара Сандерс одговорила је само да је "председник усмерен на помагање у заштити америчких радника и индустрија и стварање услова за фер утакмицу".

Прочитајте ОВДЕкакве су то тешке оптужбе и за шта изнели Руси.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Из Кине Америку оптужују да озбиљно крши светска трговинска правила. Поручују да нико неће имати користи у трговинском рату, и позивају на рационалност.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА