Најновије

ИВКОВИЋ ПОСЛЕ БУРЕ ЗБОГ ВУЧИЋА: Моја савест и достојанство су чисти! Фотографија је настала на састанку!

Моја савест и достојанство су чисти. Не желим да одговарам којекаквој боранији са друштвених мрежама која ме осуђује – каже прослављени кошаркаши тренер Душан Дуда Ивковић, упитан да прокоментарише фотографију на којој се налази са председником Србије Александром Вучићем.

Дуда Ивковић (Фото: Јутјуб)

Фотографија је настала у петак, 29. јуна када се Вучић састао са делегацијом Спортског друштва Раднички и разговарао о обележавању стогодишњице постојања овог друштва. Један од чланова делегације је био управо Дуда Ивковић, а заједничка фотографија са Вучићем изазвала је лавину негативних коментара на друштвеним мрежама. „Продао се“, „И Дуда издао..“, „Разочарао ме је“, само су неки од њих.

– На друштвеним мрежама не учествујем нити читам коментаре. Такве ствари ме не интересују нити погађају. Сви знају ко је председник државе, ко сам ја, и због чега смо тамо били. Да сам са Вучићем доведен у контекст где смо се састали да бих решио неке своје приватне проблеме, или свог пријатеља и слично, имало би повода за објашњење. Овако је сваки коментар излишан – наглашава Ивковић. На том састанку, додаје, ни једне једине речи није било о политици, нити било чему другом сем Радничког.

– Ја сам на састанку био искључиво као члан организационог одбора у склопу прославе јединственог јубилеја који се зове 100 година Спортског друштва Раднички. Тамо је и настала та фотографија, иза које не стоји никакав други контекст, сем наведеног – наглашава Ивковић.

Прослављени кошаркашки тренер је прошле године дао отворену подршку Саши Јанковићу на председничким изборима, међутим, никада није био члан Покрета слободних грађана. На избору за градоначелника Београда у марту подршку је дао Драгану Ђиласу. Јавно је изражавао неслагање са политиком владајуће странке и председником Александром Вучићем, због чега су њихову заједничку фотографију многи протумачили као издају оних који се боре против актуелног режима. Међу њима је академик Душан Теодоровић, некадашњи члан ПСГ-а, који је на Твитеру написао „Жао ми је што сам са првим и четвртим с лева учествовао у кампањи против трећег. Згрожен сам“. (Четврти с лева је Ивковић, а Вучић трећи). Теодоровић јуче није желео да образложи своју реакцију на спорну фотографију, наводећи да је својим твитом све рекао.

Међутим, било је и доста њих који су стали у „одбрану“ Дуде Ивковића, уз пуно разумевање због чега и у каквим околностима је спорна фотографија настала.

Уочи сусрета са делегацијом СД Раднички, информативна служба председника Србије саопштила је да је он прихватио предлог да буде почасни покровитељ обележавања стогодишњице постојања Радничког. „Ово је огромна одговорност и обавеза, да својим ауторитетом помогнем обнови великих спортских успеха које је Раднички постигао на терену“, истакао је председник Вучић. У саопштењу се наводи да се председник захвалио Душану Дуди Ивковићу, ЛЈубинку Тоши Веселиновићу, Саши Јовићевићу и Радету Мирићу, представницима СД Раднички, на великој части која му је указана.

На фотографији се налази и Раде Мирић (први с лева), директор маркетиншке агенције Сребрн туш, али и члан Председништва Покрета слободних грађана Саше Јанковића. ПСГ готово свакодневно оштро критикује рад председника и владе, те је занимљива одлука Мирића да буде део приче у којој је Вучић позван да буде покровитељ СД Раднички.

Мирић каже да је својим послом, односно маркетингом везан за прославу СД Раднички и да његови приватни и политички ангажмани и ставови немају никакве везе са овом причом.

– Послом сам везан за прославу СД Радничког за две године јер је маркетиншки „покривам“. Одлуку о томе да председник буде покровитељ прославе стогодишњице је одлука тог друштва. Они су се обратили институцији председника и сматрам да је то логична и природна одлука јер ово друштво својим стогодишњим постојањем то заслужује. Нема разлога да се правдам, али подвлачим да мој политички ангажман, који је дијаметрално супротан председниковом, нема никакве везе са маркетиншким послом који обављам – наводи Мирић.

Прочитајте ОВДЕ какав се то жесток окршај догодио у једној ТВ емисији.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дуда Ивковић - Потребна нам је промена система, грађани морају да живе боље!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА