Најновије

Вучић за "мир у Украјини", Порошенко за "компромис с Албанцима" (ВИДЕО)

"Србија и Украјина имају традиционално добре и пријатељске односе, које желе да продубе на свим нивоима", истакао је председник Србије Александар Вучић.

Прошенко и Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је додао да Србија жели да сви проблеми у Украјини буду решавани на миран начин, уз поштовање договора из Минска, и да је председник Украјине Петро Порошенко пожелео постизање компромиса са Албанцима око Косова и Метохије.

- Надамо се и желимо да сви проблеми у Украјини буду решавани на миран начин, да се поштују Мински договори, и верујемо да је ОЕБС веома важна карика у коначном успостављању мира. Председник Порошенко је пожелео Србији постизање компромиса са Албанцима, уз чињеницу да је Украјина увек била на страни поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије - казао је Вучић на заједничкој конференцији за штампу. 

Он је пренео да је присутна обострана жеља за унапређењем билатералних односа, јачању политичког дијалога и јачање економске сарадње. 

- Србија и Украјина немају отворених билатерална питања. Сматрају једну другу изразито пријатељским земљама. Наши језици су најсличинији у свету и словенској групи језика - објаснио је Вучић. 

Поновио је да, онако како Украјина подржава териториајлни интегритет Србије, тако и Србија подржава територијални интегритет Украјине. 

Вучић је рекао да верује да ће ускоро у нашим градовима бити места за споменике најпознатијим украјинским књижевницима, као и да ће се отворити културна и спортска сарадња, а истакнута је и спремност за размену искустава у свим другим областима. 

Међу њима су и евроинтеграције, како је рекао, где ће једни другима указивати на грешке и предности, шта можемо и шта треба заједнички да урадимо. 

Прочитајте ОВДЕ како то Ђукановић креће на Србију.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА