Најновије

СЕНЗАЦИЈА НАД АМЕРИКОМ! Војска Југославије га послала у историју, повукли га из употребе, а сада је Ф-117 снимљен у лету над Невадом (ВИДЕО)

Стелт бомбардер Ф-117 ноћни соко још важи за једну од најзагонетнијих летелица икада произведених, наводе амерички медији, који су објавили најновији видео, снимљен за викенд.

Ф 117 (Фото: Јутјуб)

И даље тврде да је ова летелица мистериозна, очигледно заборављајући да га је РВ и ПВО Војске Југославије оборила већ трећег дана агресије на СРЈ, после кога "невидљиви" није летео у мисијама над нашом земљом.

Иако је званично повучен из употребе, и даље колају многе приче о Ф-117.

Такође, авион је снимљен како лети на аеродрому у Тонопи у Невади иако не би требало да уопште буде у оперативној употреби.

Видео приказује како два авиона Ф-117 полећу из Тонопе. Један је летео изнад базе, а други се запутиона југ.

Као што знамо, Ф-117 остао је упамћен у нашем народу јер га је 27. март 1999. године оборила ракетна ПВО бригаде Војске Југославије.

Узрок пада није наведен јер, према саопштењу, званичници Пентагона још увек нису знали да ли је авион оборен или је квар довео до губитка летелице.

Америчке власти су у неколико наврата захтевале од југословенских органа да се у Сједињене Државе врате сви делови и остаци ловца бомбардера Ф-117А.

Највећи део остатака обореног авиона налази се у Музеју ваздухопловства надомак Београдског аеродрома Никола Тесла.

Када је реч о самом моделу, сваки пут кад се појави неки сличан снимак, поново се у америчкој јавности спекулише шта власти тачно планирају са тим авионом и зашто су те операције тако тајновите.

Поменути видео је посебно занимљив јер је снимљен после саопштења да ће Ф-117 остати повучен и да се неће реактивирати у случају кризе, као што је било планирано.

САД нису успеле да сруше Асада, време је да оду кући. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: The Drive

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА