Најновије

СТРАВИЧНА ИСТИНА О ПИЛЕТИНИ КОЈУ ЈЕДЕМО: У 97 % случајева је отровна, изазива неплодност и дијабетес, штети мозгу, повећава ризик од рака...

Пилетина је одличан извор хранљивих састојака, протеина, Б витамина, витамина А,Д, фосфора и гвожђа, али то не значи да је сва пилетина добра за људско тело. Ако пиле није домаће, може да садржи арсен, који код човека може да изазове дијабетес, неуролошке поремећаје, па чак и рак.

У 97% случаја је пилетина отровна (Фото: pixabay. com)

Наиме, на данашњем тржишту постоје две врсте пилетине.

Прво је домаће пиле, дакле оно које је гајено на природан начин у сеоском домаћинству, а друго бројлер (хибриди која се користе за производњу живинског меса) које у великој мери садржи хемикалије а налази се у већини месара. Док је претходна добра за наше тело, за другу се то не може рећи.

Шта је бројлер пилетина?

Реч је о специфичним кокошкама беле боје, које се одгајају на фармама. Када достигну старост између 10 и 12 недеља и постигну одређену тежину, продаје се на тржишту и спремна је за конзумацију.

Није добра за мозак

Због коришћења антибиотика, бројлер пилетина је веома укусна али се сматра лошом за људски мозак. Хемикалије које се користе за гојење пилића улазе у крвни систем и изазивају главобоље. Приликом редовне конзумације оваквог меса могу се јавити честе главобоље и други неуролошки проблеме.

Бројлер пилетина има лош имунитет, због чега се третира са јаким антибиотицима које их чини опасним за људско тело.

Отровна храна

Према бројним тестовима меса добијеног од ове врсте пилета, пронађено је да чак 97 одсто садржи вирусе и опасне бактерије које су одговорне за инфекције које се преносе храном.

Низак садржај влакана

Бројлер пилетина има екстремно низак садржај биљних влакана и исто време не садржи много калорија.. Због ове комбинације углавном не може добро да засити, због чега се може јавити преједање у току дана.

Коришћење синтетичких хормона

Коришћењем синтетичких хормона пиле добија на маси, а када се конзумира постоје шансе да ови хормони уђу у људско тело и изазову проблем са репродукцијом.

Ризик од рака

Када се бројлер пилетина скува на високим температурама формира се канцероген садржај који може повећати ризик од рака.

Висок садржај аресена

Према стручњацима, бројлер пилетина има висок садржај арсена, хемијске супстанце која се даје пилићима како би се заштитили од дијареје, побољшала пигментација и осигурао добар раст и напредак. Ова хемикалија код човека може да изазове дијабетес, неуролошке поремећаје и рак.

Нова вежба која је залудела свет, затеже стомак, леђа, задњицу и руке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако спремљена јаја су најопаснија по здравље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА