Најновије

Антируске санкције највише погодиле ЕУ

Санкције које су западне земље покренуле против Русије погодиле су најтеже ЕУ, изјавио је за РИА Новости специјални известилац УН-а о негативном утицају једностраних принудних мера на права и слободе, Идрис Џазаири.

Илустрација (Фото: РИА)

За саму Русију, санкције су постале подстицај за развој сопствене производње, а што се раније куповало у ЕУ, првенствено пољопривредни производи.

"Када сам био у посети Бриселу, генерални секретар Европске федерације пољопривредних произвођача ми је рекао да им нису компензовани губици од затварања руског тржишта, а што није фер да мале фарме у Европи морају да плате за политичке тензије између ЕУ и Русије", Рекао је Џазаири.

Он је нагласио да се Русија прилагодила санкцијама, док је највеће губитке претрпело европско тржиште.

Сада се ЕУ суочила и са такозваним секундарним санкцијама од стране САД, а европске компаније са новим захтевима у обављању свог пословања у складу са америчким законима.

"Проблем великих земаља које намећу санкције једне против других је тај, што је део ланца производа већ био глобализован", рекао је он, додајући да санкције које су наметнуте Москви утичу и на америчке произвођаче.

"Овај приступ је застарио и не можете да ударите по Русији, а да не ударите себе", прецизирао је Џазаири.

Џазаири је такође изразио уверење да је неопходно спровести детаљну истрагу о утицају санкција, не само на земљу против које се намећу, већ и на сопствено и светско тржиште. По његовом мишљењу, такве студије нису спроведене приликом увођења санкција против Русије, а које су прихваћене из политичких разлога.

Односи између Русије и западних земаља су се погоршали због ситуације у Украјини и присаједињења Крима Русији. Запад је оптужио Русију за наводно мешање у унутрашње послове земље, те наметнуо санкције, а Москва предузела реципрочне мере. 

91 одсто Срба против признавања Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Санкције Русији смешне

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА