Најновије

ЦЕО ДРЖАВНИ ВРХ У АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ: Ево ко је све био на пријему код Американаца за Дан независности!

Амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) Кајл Скот приредио је синоћ у својој резиденцији пријем поводом 4. јула, Дана независности, којем је присуствовао државни врх Србије и многобројне званице.

Вучић и Скот (Фото: Јутјуб)

Свечаном пријему присуствовали су и председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председница Народне Скупштине Маја Гојковић.

Амбасадор је у говору истакао да САД прослављају 242. годишњицу независности.

– Поред тога, обележавамо 100. годишњицу од када је председник Вудро Вилсон подигао српску заставу на Белој кући у знак поштовања и подршке нашим српским савезницима. Ми данас прослављамо овај празник онако како то Американци раде деценијама, са породицом, пријатлељима и комшијама. Веселимо се са вама, нашим српским комшијама, поручио је Скот.

Позивајући се на осниваче САД, он је додао: „Трудимо се да досегнемо веше висине, да предводимо, а не само да слепо следимо, да стварамо бољу будућност и за нашу земљу и за овај регион“. Према његовим речима, вође америчке револуције били су визионари, идеалисти, храбри људи са убеђењиама за будућност америчке нације.

– Нису се сви слагали с њима, неки су се плашили последица кидања ланаца историје, али гледајући према будућности они су створили нову нацију и усмерили САД на пут који је трансформисао нашу историју, указао је Скот.

У званичном програму, уз поздрав америчкој застави, солисти Наташа Тасић Кнежевић и Стив Рајдер извели су химне Србије и САД. Скот је са супругом дочекивао званице, међу којима поглавара Српске православне цркве Иринеја, потпредседнике Владе Србије Ивицу Дачића и Зорану Михајловић, већину министара Владе Србије, градоначелника Београда Зорана Радојичића и градске функционере.

Присуствовали су и лидери опозиционих партије Вук Јеремић, Драган Шутановац и Чедомир Јовановић, шеф Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ðурић, као и Вук и Даница Драшковић.

Међу представнцима дипломатског кора били су шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, амбасадори Кине Ли Манчанг, Немачке Аксел Дитман и Велике Британије Денис Киф, као и представници верских заједница и многе званице из јавног живота, културе и привреде.

Прочитајте ОВДЕ о најновијем антиракетном систему С 500 и његовим могућностима да погађа циљеве и у космосу.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић стиже у америчку амбасаду

Бонус видео

Пријем у америчкој амбасади

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА