Најновије

"Русији понуђен Крим за Косово? Вучић ће морати да извести Русију о разговору са Порошенком" (ВИДЕО)

Медији данас пишу и о томе да је “Русији понуђен Крим за Косово”. Новинар Блица Иван Јовановић је изразио сумњу да је то тачно.

Порошенко и Вучић (Фото: predsednik.rs)

“Та трампа ми не личи као реална и могућа, нисам сигуран да је то тако могуће…Али с друге стране, не бих волео да људи мисле да Руси све што нешто ради, раде због љубави …Велике силе гледају свој интересе”, оценио је Јовановић.

О посети Петра Порошенка Србији, Јовановић каже да је главни акценат био на Косову и на чињеници да Украјина није признала независност Косова.

“Главни акценат је био да Украјина није прихватила независност Косова, а јасно је да ни ми не признајемо независност Крима…Међутим, огромне су разлике између онога што се каже и шта се суштински дешава…И као што је колега новинар са Н1 рекао, у неком тренутку ће руска страна морати са буде обавештена о чему су разговарали Вучић и Порошенко, јер знамо да су односу Русије и Украјине затегнути”, рекао је Јовановић.

Трамп и Путин на састанку о Косову

Писање медија о припремама за састанак Доналда Трампа и Владимира Путина, уредник Блица оцењује као добру ствар, а наводи да ће се током њиховог сусрета теми Косова посветити нешто времена.

“Помпео и Лавров убрзано припремају тај сусрет, разговараће се о светским темама и горућим стварима, а колико смо схватили, неко време ће бити одвојено за Косово. Међутим, то је први пут да се на овако високом нивоу разговара о томе”, каже Јовановић.

Према његовим речима, то је знак да ће САД и Русија ући у преговоре о Косову, јер се показало да бриселска администрација није успела да довољно “притисне” Београд и Приштину да начине неке уступке.

“Бриселска администрација није јако и енергично притискала обе стране и увек се са тих састанака одлазило без неких договора…Очигледно је да мора доћи до убрзања у преговорима, јер немате превише простора да бирате када вас велике силе ‘замоле’ да нешто урадите”, оценио је Јовановић.

Он каже и да не види превелике бенефиције које Србија може да добије у наставку процеса.

“Цитирао бих Александра Вучића да нема ништа лепо да понуди народу. Не видим шта можемо да добијемо, евентуално ЗСО и неке бенефиције за српски народ. По мени је позитивно решење за Србе да они сваког јутра могу да се пробуде и да иду на посао и да их нико не узнемирава. У ком ће то оквиру бити, и у којој држави то не знам…”, додао је Јовановић.

Како каже, битно је да “немамо тај камен око врата” на путу ка ЕУ, мада, додаје, ни на другим пољима везаним за ЕУ интеграције нам не иде баш добро.

Хандановић је “перверзна потреба” СНС да се руга

Именовање музичког уредника ТВ Пинк и аутора хитова новокомпоноване музике Дамира Хандановића за директора Центра београдских фестивала (ЦЕБЕФ) показује “перверзну потребу власти да се наруга људима који су критички орјентисани према њој”, каже шеф деска дневног листа Блиц Иван Јовановић.

“СНС има ту перверзну потребу да нервира опозицију, па онда кажу: ‘Ето, не ваља вам Ана Брнабић, не ваља вам Радојичић, пљујете Тасовца, ево вам га онда мало Хандановић'”, каже Јовановић у Новом дану.

Како је рекао, СНС жели тиме да нервира све културне кругове, који једнострано гледају на све потезе владајуће гарнитуре.

“Дамир Хандановић је млад момак, који зна шта хоће у животу, истина је да иза њега стоје одређени хитови за те певаче, али њему није место у ЦЕБЕФ-у”, рекао је Јовановић.

То што је он члан СНС који је овом функцијом награђен за лојалност, према Јовановићу, није основна порука.

“Могли су да му нађу хиљаду и једну функцију, могао је да буде директор неког фестивала, дома културе…и апсолутно га ништа не квалификује за положај директора ЦЕБЕФ-а, чак супротно, али та перверзна потреба власти да се руга одређеним критичким круговима је ипак превагнула”, каже гост Н1.

Наглашава и да не очекује никакву реакцију људи из културе “који су на неким положајима”, али и додаје да Хандановић неће ни имати неког утицаја.

“Дамир Хандановић ће можда отићи на ФЕСТ и имаће место у првом реду, али не верујем да ће имати икаквог утицаја на то које ћемо филмове гледати, ко ће нам бити гости на тим фестивалима”, каже Јовановић.

Челник СПС кројио списак за убиства мафијаша!? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА