Најновије

Ево шта каже војни експерт на изјаву из Кијева о заузимању Москве "моћног украјинског војника"

Војни аналитичар, шеф Одсека за политичке науке и социологију Андреј Кошкин у интервјуу за РТ осврнуо се на изјаве саветника министра унутрашњих послова Украјине Ивана Варченка, према којој "идеалним сценаријом" повратка Донбаса и Крима буде ситуација када "моћни украјински војник уђе у Москву."

Москва (Фото: РИА)

"Чули смо овакав сценарио много пута раније. Да се они спремају достићи до Москве ракетама. Више пута су говорили да ће захватити Краснодарски крај,  да би ове земље постале део "слободне" Украјине. То је, видимо, низ лудих идеја, али сви су они повезани са оружаним насиљем, уништењем руске државе и тријумф неких националистичких снага Украјине над Русијом " - запазио је он.

Кошкин је такође рекао да се агресивна реторика спроводи како би се одвукла пажња грађана Украјине од домаћих проблема у земљи.

"Садашња кијевска власт је дошла у крви, одржава се на бајонетима и под изборним кампањама страних пројеката, осим војног насиља, не може да понуди никаква питања економског, социјалног и културног карактера становништва. Да би одвратили људе, они говоре овакве ствари. Поред тога, њима је потребно да снажно подржавају и спољни вектор како би на њих обратила пажњу Европу и, наравно, Сједињене Државе, "- рекао је експерт.

Прочитајте ОВДЕ како је Захарова прокоментарисала посету Порошенка Србији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Парада Победе у Москви

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА