Најновије

Да ли је Србија од Москве наручила С-300? Војни врх негира, али...

Ехо посете украјинског председника Петра Порошенка Србији не јењава и док председник Србије Александар Вучић полемише са дописником Комерсанта Генадијем Сисојевим, који га је оптужио да балансира између истока и запада, министар одбране Александар Вулин журно демантује руске медије да је Београд послао Москви захтев за испоруку ракетног система С-300, 2021. године.

Систем С-300 (Фото: РИА)

Ову вест о оружју агенције ТАСС коју је пренео портал Спутњик Србија, део јавности протумачио је опомену Београду из Москве због Кијева.

То је, према речима лидера Источне алтернативе Драгана Тодоровића, "пацка и упозорење Москве, председнику Србије да пази шта ради".

- Москва пажљиво прати потезе Александра Вучића и процењује докле је спреман да иде у односима са Русијом - тумачи за "Вести" ситуацију Тодоровић и истиче да све изјаве које шеф државе даје су за домаћу употребу.

Председник Србије се нашао погођен оценом Сисојева да његовим балансирањем нису задовољни ни Русија, ни Запад. Иронично је поздравио коментар Сисојева и запитао и шта је Украјина икада учинила нажао Србији.

- Поносан сам због Сисојева, који се труди да да коментар против мене као председника - казао је Вучић, истакавши да не може да му заповеда било ко из САД, ЕУ или било које земље, шта да уради.

Питања без одговора

- Питам шта је Украјина учинила против Србије и против Срба? Можете ли да ми одговорите - запитао је Вучић једног српског новинара и одмах додао да ни сам не може да одговори на питање које је поставио.

Исто је, рекао је председник Србије, као и кад запита "ове са Запада" шта је то Русија урадила против против Србије.

- А када ме питају: "Шта смо ми урадили против вас?", е онда имам, богами, списак и листу - приметио је Вучић.

Како су Американци Украјини увалили малку у џаку погледајте ОВДЕ.

Извор: Вестионлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте и С-300 у акцији на подручју Донбаса:

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА