Најновије

ХАОС НА КОСМЕТУ: Тачијева лажна "војска" се расипа, половина Срба већ отишла!

План Приштине да разним пречицама формира  тзв. "војску Косова" тешко ће се остварити, о чему сведочи и њихова повећана нервоза и још снажнији напади на руководство у Београду, по чијим информацијама је скоро половина српских припадника Косовских безбедносних снага (КБС) изашла из тог састава.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Наводи се да последњих дана све више Срба, припадника КБС, напушта ову формацију која је замишљена као темељ будућих оружаних снага.

Око 300 припадника КБС из редова Срба већ је изашла одатле, пошто су свесни да би ускоро могли да буду злоупотребљени. Наводи се да су и приштински медији пренели да је само у последњем таласу двадесетак Срба из Гњилана поднело заједнички захтев за напуштање КСБ.

Све су то представници привремених институција и аналитичари са Косова представили као директну последицу притисака из Београда.

Наводи се да је директор Института за афирмацију међуетничких односа Фатмир Шехоли изнео "податак" да српски председник Александар Вучић путем министра одбране Александра Вулина и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Дјурића "врши притисак и уцењује припаднике косовских безбедносних снага српске националности да напусте ту институцију".

Наводи се и да је чак и амбасадор САД у Приштини, Грег Делави, рекао да је забринут што Срби напуштају КБС.

Подсећа се да је Вулин у петак рекао да за Србију "апсолутно није прихватљиво" формирање било какве војске на територији Космета.

"Сваки Србин који живи на Косову и Метохији треба добро да зна да служење у некаквој лажној војсци Косова јесте служење против сопственог народа и служење против сопствене државе.

Они праве тзв. војску Косова да би дестабилизовали регион и да би покушали да угрозе Србију и Србе", поручио је Вулин.

Ђурић је казао да "најновији напади Шехолија, Рахмана Раме и Рамуша Харадинаја на Србију и њено руководство показују колико су нервозни због инсистирања да се спрече нови сукоби и формирање тзв. војске Косова".

Ко изда Косово, мора да рачуна на Крваву литију, више ОВДЕ.

"Та тзв. војска служила би искључиво да изазове сукобе међу Србима", навео је Ђурић.

Извор: Новости/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Историчар Милош Ковић жестоко критикује Вучића због Косова.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА