Најновије

Прошло је три године од како су Вучића гађали камењем у Поточарима: Ево шта се дешава са истрагом

У институцијама БиХ и политици постоје појединци и партије који штите људе који су организовали и извршили терористички напад на тадашњег премијера Србије Александра Вучића током комеморације у Сребреници 2015. године, каже члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност парламента БиХ Борислав Бојић.

Инцидент у Поточарима (Фото: Јутјуб)

Он каже да нерешавање случаја напада на Вучића, иако је прошло три године, показује да институције БиХ нису способне да се суоче са таквим изазовима.

- Ништа се не дешава у вези са овим случајем, иако је свима јасно да се ради о терористичком акту који је јавно снимљен и где се јасно и недвосмислено види шта се десило - рекао је Бојић за "Независне новине".

Иако формално-правно постоји механизам како Комисија путем Закона о парламентарној истрази може иницирати истражно тело, каже Бојић, нереално је да се то деси јер предстоји изборна кампања, а део политичких странака чији делегати седе у Комисији не би дозволио да се нешто уради тим поводом.

Заменик председника Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбедност Драго Калабић рекао је да је велика срамота за БиХ што није окончана истрага о нападу на бившег премијера Србије Александра Вучића.

- Ово сигурно раде под утицајем бошњачких политичара али, нажалост, ту је и ћутање српских који су у институцијама БиХ. Не само што су одговорне институције БиХ, него би сигурно желели да одговорност пребаце на Републику Српску, што је је недопустиво - рекао је Калабић.

Он је истакао да су институције БиХ дужне да реагују и пронађу одговорне.

- Напад на Вучића велика је мрља која оптерећује односе БиХ и Србије и зато истрага мора бити окончана - истакао је Калабић.

 

Тадашњи премијер Србије Александар Вучић нападнут је у 11. јула 2015. године током комеморације жртвама злочина у Сребреници. Вучића је тада, прво вербално, а затим и каменицама, напала група људи у Поточарима.

Смена Вучића тешка, али не и немогућа, више ОВДЕ.

Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА