Најновије

Уздизање деснице у Српској Атини - основан градски одбор Српске деснице

У препуној Плавој сали Скупштине града Новог Сада дана јуче је оформљен новосадски градски одбор Српске деснице.

Са седнице (фото: Српска Десница)

Скупу су присуствовали представници градских и покрајинских органа, верских заједница, политички аналитичари, високи изасланикци из Српске напредне странке, Српске радикалне странке, Партије уједињених пензинера Србије, Народног слободарског покрета, Српске лиге, Покрета социјалиста и Националног српског фронта.

Својим присуством скуп су увеличали: председник Национално хришћанског савета Румуна Алекс Балан, председник Матице Албанаца у Републици Србији Демо Бериша, Бранислав Пухало шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, Србислава Грандић мајка и жена, Владимира и Николе два полицајца која су пала за Србију вршећи своју дужност заштите Србије. Била је у пратњи свог јединог преосталог сина Милоша који такође часно носи униформу српског полицајца. Поред је седела Рајка Јојић поносна мајка Димитрија Саше Јојића српског јунака, добровољца у Новорусији, који је заједно са руском браћом отишао да брани правду и нејач у братској Сирији, где је и херојски пао у борбама са највећим злом данашњице Исламском државом.

Уз њих су у првом реду седели два странца, велика пријатеља Српске деснице, већ навелико чувени Џим Довсон шкотски Ирац- калвиниста, истакнути националиста, стручњак за политички маркетинг који је и Трампу помагао у кампањи за председника и велики борац, више пута рањаван и одликован командант паравојних јединица током грађанског рата у Северној Ирској, до њега је седео такође Ирац али католик (у Ирској би били на супротстављеним странама) знаменити политички активиста ирског национализма Бел Полвандел.

Одлуком 110 делегата оснивачке скупштине, оформљен је одбор од тринаест пуноправних чланова. За председника градског одбора изабран је  Јован Катић, функцију потпредседника одбора обављаће Милан Вуковић, док је секретарска улога поверена Милици Стојиљковић.  Председник градског савета за медије и информисање - портпарол је одлуком делегата Нина Стојановић, и председник омладине је Никола Ивановић.

У поздравном говору, члан председништва Српске деснице и повереник за северну Србију Михаило Јањић истакао је да је ово историјски дан, као и да та организација спремно улази у битку за Нови Сад.

- Окупили смо млад и неукаљан, искусан и поткован кадар, једном речју победнички тим – рекао је Јањић, који је подсетио да се и овог свечаног дана „сећамо нашег народа са Косова из Метохије, из Републике Српске, храбрих Крајишника, Срба из Црне Горе и наше браће из БЈР Македоније“ и искористио прилику да им још једном пошаље подршку.

Он је нагласио да је: „из Новог Сада пре шест година, вољом грађана и храбрих људи међу нама, скинут сепаратистички јарам, али да се аутошовинисти труде да се врате на сцену. Ту није крај, није довољно што су они прогнани, неопходно је да се здрава патриотска свест укључи у вршење власти".

- Обавеза, мисија и задатак Српске деснице је да им те планове осујети и да не дозволи да никада више овај град не буде првенствено српска, а онда и Атина – закључио је Јањић.

„Ми ћемо се борити и овде и на сваком другом месту за праве вредности, а против оних који промовишу погрешне, уз национални интерес бранићемо права обичног, како неки други воле да кажу „малог" човека. За мене, за нас, нико није мали човек, сваки човек избором да се бори,а не преда у животу постаје човек, бићемо ту за све којима треба наша помоћ, иза наора за народ свој и у томе ће овај одбор имати сву моју подршку", рекао је, између осталог, председник Српске деснице Миша Вацић.

- Када смо сабрали српске националисте у ову организацију, када су се ујединили родољуби, управо смо ту идеју имали и за ту идеју ћемо се борити – закључио је Вацић у поздравном говору и завршио са: „задајем вам задатак да на следећим изборима у овом граду морате прећи цензус, окупили сте се да изнесете тешку борбу за националне циљеве, да би се ефикасније борили за Србију, патриотизам мора ући у институције".

Скуп је одпочео химном „Боже Правде" коју је извела као и песме: „ој Србијо мила мати" и „Востани Сербије" између обраћања говорника прва солисткиња Српског народног позоришта оперска певачица Данијела Јовановић.

ОВДЕ погледајте све о синоћњем нападу на руску базу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију Мише Вацића од 5. 7. 2018.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА