Најновије

ПОЛА СРБИЈЕ ПОД ВОДОМ: Ванредна ситуација у седам општина! (ВИДЕО)

Због обилних падавина и бујица које су оштетиле путеве и носиле аутомобиле уведена је ванредна ситуација у Аранђеловцу, Ивањици, Чачку, Рашкој, Пожеги, Смедеревској Паланци и Великој Плани, а на снази је "црвени" метеоаларм. Киша је падала сатима у ноћи између петка и суботе.

Разорне последице поплаве (Фото: Јутјуб)

Према упозорењу РХМЗ-а, падавине ће се наставити до уторка, што ствара опасност од нових поплава.

Најкритичније је у шумадијским општинама, Моравичком округу и западној Србији.

- Падавине могу у већим градовима да изазову запушавање канализације и успорен саобраћај, док у мањим местима може доћи до изливања река. Кишовито време очекује се до уторка, али ће интензитет и учесталост падавина ослабити наредних дана. Биће локалних пљускова – рекао је метеоролог Недељко Тодоровић.

Река Кубршница у Аранђеловцу јуче ујутру се излила и оштетила део путева, а у центру града потопила је поједине стамбене и пословне објекте. Бујице су носиле путничка возила која су се у том тренутку нашла на поплављеном терену.

Због тога су морале да интервенишу ватрогасне јединице и екипе Хитне помоћи. Слично је било и у Младеновцу, а у општини Љиг има непроходних путева.

- Попустила је брана у Горашима, што нам је направило велики проблем. Имамо непроходан пут Љиг-Козељ и сад је немогуће прићи тој месној заједници. Оно што је најважније – нема људских жртава. Све што је до нас ми дајемо од себе и идемо тамо да покушамо да с неке друге стране приђемо и видимо шта је преко потребно мештанима – рекао је Драган Лазаревић, председник општине, за Глас западне Србије.

 

Ништа боље није прошао Чачак.

- Поплављено је више десетина кућа у четири чачанска насеља. Неколико саобраћајница у граду је под водом и саобраћај се отежано одвија – јављају Чачани.

Обилна киша пала је и у Ивањици, али није изазвала додатне проблеме, док се у општини Топола излило неколико локалних потока, који су потопили подруме неколико кућа.

Невреме у Србији добија размере катастрофе, више ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА