Најновије

ЖЕСТОКА ПРОЗИВКА ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Американци су нам послали гангстерске захтеве!

Пјонгјанг је оптужио САД да су се понеле "гангстерски" при представљању својих захтева о нуклеарном програму Северне Кореје, чиме су демантовали тврдње америчког државног секретара Мајка Помпеа који је рекао да је постигао напредак о кључним проблемима, наводи Ројтерс.

Ким Џонг Ил (Фото: Јутјуб)

- САД су предложиле једностране и гангстерске захтеве за денуклеаризацију - рекао је портпарол севернокорејског Министарства спољних послова.

Портпарол је рекао да је Помпеова делегација захтевала једнострану, комплетну, проверљиву и неповратну денуклеаризацију Северне Кореје, преноси Ројтерс.

Упркос томе, МСП Северне Кореје каже да Север и даље верује америчком председнику Доналду Трампу.

"И даље придајемо важност поверењу које имамо у председника (Доналда) Трампа", наводи се у саопштењу, преноси севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Лидер те земље, Ким Џонг-ун, наводно је написао писмо Трампу, које је уручено америчком државном секретару Мајку Помпеу током посете Пјонгјангу, наводи Тас с.

Помпео је јуче завршио дводневну посету Северној Кореји, где је разговарао са Ким Јонг-чолом, високим званичником Корејске радничке партије, а после разговора Помпео је рекао да је у неким областима постигнут велики напредак.

Међутим, Северна Кореја је незадовољна ставом САД изнетим током разговора јер Вашингтон једнострано инсистира на потпуној денуклеаризацији те земље, напомиње руска агенција.

Амерички војник убијен у Авганистану, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сусрет Трампа и Ким Џонг Уна

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА