Најновије

ПОЗАДИНА АГРЕСИЈЕ ДУБЉА НЕГО ШТО СЕ ЗНА: Србију су бомбардовали због тајног пројекта

Распарчавање Југославије, које је кулмирало бомбардовањем СРЈ 1999.године и отимање КиМ од Србије, представљао је америчку одмазду зато што их је преварио Јосип Броз Тито.

НАТО бомбардовање (Фото: Правда)

За многе је ово теорија завере, али истраживања историчара говоре другачије. Када се све оголи, суштина је велика превара коју је Тито урадио још шездесетих година. Маршал је тада САД продао свемирски програм, добивши 2,5 милијарди долара, и јаку политичку и економску подршку наредних година, све док се није испоставило да тај програм не може да се оствари због онога због чега је купљен. И због тога Тито односно Југославија није могла да прође некажњено.

Американци су били свесни да Руси предњаче, а Југославија у то време развија пројекат свемирски програм под називом 505.

Име је добила по супер тајном објекту 505, локација за тестирање која се налазила код Бихаћа, у склопу највећег подземног аеродрома “Жељава”. Схватајући да је овај пројекат скуп Тито је продао Америкацима. Неколико година касније испоставило се да је пројекат непотпун. Тито са председником САД покушава да изглади ствари али, Кенеди му говори да употпуни пројекат или врати новац. Међутим наредни председник Џонсон није хтео да се сретне са Титом па је у посету послао државног секретара. Тито у тајности шаље 26 инжињера НАСА центра да реши проблем, али успеха није било.

"Желе да нас направе будалама. То је највећа проклета збрка папира коју сам икада видео", рекао је амерички председник Линдон Џонсон државном секретару Дину Раском 1964. године те га послао у Београд да испоручи ултиматум Титу!

Америчка освета реализована је применом тајног документа ЦИА о дезинтеграцији СФРЈ, који је у међувремену до детаља осмишљен. У том папиру, између осталог, пише да Југославију треба дестабилизовати, сарађивати тесно са републикама и у њима подстицати процесе одвајања, а на крају и казнити целу државу бомбама када за то дође време.

Ако 2020. победи Хилари, САД никада неће имати слободне изборе, а свет ће бити у никад већој опасности! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА