Најновије

НИСУ АЛБАНЦИ КРИВИ ЗА КОСОВО! Амфилохије: Док су муслиманке доводиле децу до ћивота Светога Краља, наши су...

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски изјавио је да су за сво страдање народа на Косову од времена Другог светског рата до данас, као и за тренутну ситуацију у вези са Косовом највише криви комунисти на челу са Јосипом Брозом Титом.

Митрополит Амфилохије (фото: Јутјуб)

Комунисти су након Другог светског рата забранили повратак 150.000 прогнаних Срба са Косова и Метохије, и тада је добар део Албанаца из Албаније досељен на Косово. Онда када се Броз окренуо према западу, окренуо се против Стаљина, и хтео је Албанију да привуче себи да би је одвојио од Совјетског савеза. А онда су комунисти донели оне законе 1974. са којима је Космет добио својства републике, не формално али буквално јесте – рекао је Митрополит Амфилохије и истакао да је „сво то насиље које је извршено на Косову од 1981. године срамота часног албанског народа, али да су они подржани од Међународне заједнице успели да постигну то што су постигли“ и да је много раније требало читати извештаје Патријарха Павла које је писао од 1957. године као Епископ рашко-призренски.

- То што се догађа сада, то је плод свега онога што се догађало од Другог светског рата на овамо, али не толико од Албанаца него од наших комуниста. Наши су срушили прву Цркву у Ђаковици. Сад су ову нову обновљену Албанци срушили, али прво су је наши рушили - рекао је Митрополит и евоцирао сећање на студентске дане које је проводио у Високим Дечанима:

 - Сећам се, био сам као студент у Дечанима кад су Албанке, муслиманке, доводиле децу и по три пута се провлачили испод ћивота Светога Краља у исто време када су наши пљували по ћивоту Светога Краља. Тако су се наши комунисти односили према тим светињама, према Пећкој Патријаршији, одузимали су имовину. Све ово што нам се сада догађа је плод онога што су комунисти сејали. Наши комунисти, комунистичка партија и Титоизам су родитељи овога стања који се данас на Косову догађа - нагласио је Митрополит Амфилохије.

ОВДЕ погледајте како Вучићева српска листа продаје Косово и Метохију.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амфилохије у емисији ТВ Храм

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА