Најновије

ВУЧИЋ: Не желим сукоб са Албанцима

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић говори данас о свим изазовима у решавању косовског питања, ситуацији у региону, економији као и бројним другим актуелним темама.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник је рекао да не жели никакав сукоб са Албанцима, ни са били киме. 

"Ми имамо противнике и у многим западним земљама, видели сте шта смо имали са Британцима последњих дана. Ми се боримо да у тешким, готово немогућим условима, извучемо најбоље за свој народ. Ми смо од 99 године ратовали за КиМ против 19 земаља света не зато што смо ми желели", рекао је Вучић. 

Председник се осврнуо на дешавањима након бомбардовања 1999. године напоменувши да се није реаговало на време. 

Вучић је напоменуо да Милошевић није крив за агресију, већ да је за агресију крив онај ко је спроводи, након тога је дошао Кумановски споразум и резолуција 1244.

Председник је рекао да су га многи називали сотоном, али да не зна због чега, јер се труди да уради шта је најбоље за Србе на КиМ. 

"Покушавам да изнесем нешто добро за српски народ, јер ако се овај тренд настави ми нећемо имати народ на КиМ. Покушавамо да сачувамо светиње на Косову. Боримо се да очувамо мир за нашу децу јер знам колико сам труда уложио да сачувам мир у региону", напооменуо је председник. 

Вучић је рекао да он нема намеру да напусти Србију. 

"Они који су учествовали у пљачкама Србије, да нам они држе придике, то не могу да прихватим", напоменуо је он. 

Председник је рекао да је велика нервоза у појединим земљана на Западу, на Косову. 

Говорећи о опозицији Вучић је рекао да шта год да их питате они нису ни за шта, али јесу против свега. 

"Не бринем се ја због њих, више ме брине ситуација са међународном заједницом и притисцима из појединих земаља са запада", додао је Вучић. 

Председник је поновио да Србија води политику мира и стабилности која је важна за српски народ. 

"Нећу никога да молим за будућност Србије. Изаћи ћу са планом ако је уопште могуће и то ћу пренети јавности. Нећу да радим против свог народа нити да га варам", рекао је Вучић. 

Председник је поновио да никада није имао тајне сусрете и да се са Албанцима састајао само у присуству званичника из међународних заједница. 

Вучић се осврнуо и на нападе Срба на КиМ рекавши да напасти нису учестали, нису ни престајали, као и да су мањи него раније, али да о томе међународне институције и даље ћуте. 

"Чини ми се да Американци први пут показују жељу за решењем, за разлику од неких других за које не верујем да то желе", додао је председник.
 
"Без света ми тај проблем око Косова не можемо да решимо", истакао је Вучић. 

Осврнувши се на српску економију, председник је рекао да се очекује повећање плата и пензија. 

"Јун/јул смо завршили са 49,1 милион суфицита, а био је планиран гори резултат. Раст је 4,5, што је значајно више од прогнозираног. Овај раст биће најбољи у првих пет европских земаља", додао је он.

Председник се осврнуо и на Мундијал и зашто није навијао за Хрватску. 

"Неће ми нико бранити, а нећу ни ја бранити грађанима за кога да навијају. Ви од мене тражите да навијам за тим који се радује уз Томпсонове песме. Зато им и сметам, јер на мене не могу да утичи својим твитовима новинара и политичара, они знају да сам 50 пута храбрији од њих", рекао је он.

Са Хрватском жели, каже, најбоље односе, али Китаровић Томпсона назива народном музиком у којој има "дивног, националног". Китаровић је, каже, најмање лош партнер у Хрватској што говори колико нам је тешко.

Председник се захвалио још једном председнику Израела који је недавно био у посети Београду, на говору у Јасеновцу. 

Говорећи о прослави "Олује" у Хрватској председник је рекао да ће у Србији на достојанствен начин показати тугу поводом овог догађаја, додавши да је неважно како ће је обележити у Хрватској. 

Истиче да у сваком случају морамо да омогућимо Хрватима у Србији најбоље услове, као, додуше свакој националној мањини.
 
Вучић поручује да расељенима током Олује нисмо рекли ни "добродошли" како доликује, иако заслужују огромну захвалност и љубав.

"Они и њихова деца се увек са сетом и горчином сећају шта су прошли, иако Србија није била уз њих. А поручујем им да је Србија данас уз њих, као што је ту за свој народ где год да је", каже председник.

Он се захвалио српском народу на поверењу додавши да ће наставити да се бори како би људи боље живели.

Оснивач Белих шлемова у сарадњи са НАТО вршио геноцид над Србима на Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Наставићу борбу, српски народ више неће бити губитнички

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА