Најновије

ВЛАДИКА ТЕОДОСИЈЕ: Хвала Вучићу за Бањску, али не хвала...

Владика Теодосије се током обраћања у манастиру Бањска на северу Космета обратио и председнику Србије Александру Вучићу.

Владика Теодосије (фото: Јутјуб)

"Хвала нашем председнику што се сетио наших светиња и не само овде него и у другом месту, али овде са овог места хоћу да кажем не хвала му за речи које упућује ових дана Србима на КиМ-у. То нису речи наде, то нису речи хришћанима, оне нису достојне онога који је на челу овог народа“, рекао је владика.

Некада најлепши српски манастир који је током векова тешко пострадао, годинама се већ обнавља и тренутно је једно од омиљених стецишта не само верника са севера Косова, већ и других посетилаца. 

Теодосије је навео да се манастир и монаштво обнавља силом божјом, али и добротом свих коју су дали свој прилог, којима је и данас исказао своју захвалност. 

"На првом месту хтео бих да истакнем Канцеларију за КиМ, Владу Републике Србије“, владика се захвалило и многим домаћим и међународним дародавцима, а захвалност је упутио и српском председнику. 

"Хтео бих да истакнем и лични прилог нашег председника, господина Александра Вучића, који је посетио ову обитељ и који је сам зажелео да се ова света обитељ обнови. Хвала нашем председнику што се сетио наших светиња и не само овде него и у другом месту“. 

"Али не хвала му за речи које упућује ових дана Србима на КиМ-у“, рекао је владика Теодосије. 

Нагласио је да "то нису речи наде, то нису речи хришћанима, оне нису достојне онога који је на челу овог народа“. 

Коментаришући речи председника Вучића да у Ђаковици нема Срба, Теодосије наводи "Тешко нам је кад чујемо 'кога има у Ђаковици', 'да ли би ми живели данас у Ђаковици'“. 

"Па живимо, ево, ту је игуманија, ту су сестре, у Ђаковици се служи света литургија, зар то није довољно у овом времену?“, питањем је владика Теодосије одговорио на Вучићеве речи од да у Ђаковици нема ниједног Србина. 

Многи су у 18. и 19. веку посустали и променили веру, а захваљујући онима који нису, ми данас постојимо на овим просторима, подсетио је такође владика. 

"И у наше време има оних који су спремни да опстоје нашу веру, и неће се турчити ради бољег живота“, додао је. 

Овогодишњи домаћин славе и колачар манастира Бањска био је Градо Максимовић, родом из ових крајева, који данас живи у Аустралији, у Сиднеју.

ОВДЕ погледајте одговор игумана Саве Јањића Александру Вучићу.

Извор: Радио Контакт Плус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Срушене цркве и манастири на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА