Најновије

РАДИКАЛИ: Укључити Русију у преговоре о Косову и Метохији

Српска радикална странка обратила се јавности поводом последњег развоја ситуације на Косову и Метохији.

Шешељ (фото: СРС)

У саопштењу за штампу које су доставили редакцији Правде они наводе да са великом пажњом пате и анализирају догађаје везане за Косово и Метохију. 

"Наш став је да се ради о изузетно озбиљној теми коју, за разлику од осталих политичких странака, не желимо да користимо за добијање политичких поена. Сматрамо да имамо обавезу према нашим суграђанима из јужне српске покрајине да будемо суздржани и одмерени и да не дајемо исхитрене изјаве које би могле да погоршају њихов положај.", наводе радикали. 

Такође примећују да се шиптарима не може веровати јер се види да не поштују договоре које су потписали и да нису формирали тзв. Заједницу српских општина. 

Такође радикали траже да се у преговоре укључе и две преостале сталне чланице Савета безбедности са правом вета - Руска Федерација и Народна Република Кина,  као традиционални савезници и пријатељи Србије. 

"Не можемо очекивати од водећих земаља чланица Европске уније и НАТО пакта да буду независни и објективни посредници у било каквом дијалогу са косовским Албанцима, будући да су те земље главни спонзори и промотери косовске независности.", закључују радикали у својем саопштењу. 

ОВДЕ погледајте све о Вучићевом "ограничењу" РС и "разграничењу" на КиМ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ објаснио Шиптарима истину о Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА