Најновије

"Република Српска неће друге снаге на својој територији"

Министарство унутрашњих послова Републике Српске неће дозволити распоређивање других полицијских снага на територији тог ентитета, без сагласности Владе Српске, поручио је данас министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Полиција Републике Српске (фото: МУП Републике Српске)

- Покушаји распоређивања других полицијских снага на територији Републике Српске, који долазе од министра безбедности у Савету министара Драгана Мектића, унапред су осуђени на пропаст, јер нису у складу са Уставом и законима Републике Српске, као и потписаним споразумима између Министарства унутрашњих послова Републике Српске и других полицијских агенција у БиХ - нагласио је Лукач, пренела је РТРС.

Подсетио је да МУП РС има потписан Споразум о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе са Граничном полицијом БиХ.

Лукач је појаснио да је према овом споразуму тренутно ангажовано 80 полицијских службеника МУП-а Републике Српске и да је МУП Српске, у складу са проценама са терена и на основу званичног захтева Граничне полиције БиХ, спреман да ангажује и додатне снаге Полиције Републике Српске на заштити границе, саопштено је из МУП-а Српске.

- Покушај распоређивања других полицијских снага на територији Републике Српске од министра Мектића, још је један од његових непромишљених захтева са далекосежним последицама и представља преседан који су осмислили његови ментори из Сарајева, а који су њега задужили да све спроведе с циљем урушавања надлежности МУП-а Републике Српске и територијалног интегритета Републике Српске - упозорио је министар унутрашњих послова Српске.

Лукач је нагласио да је у складу са Уставом Републике Српске и Законом о полицији и унутрашњим пословима, Полиција Републике Српске надлежна за спровођење закона и одржавање безбедности на територији Српске, а тако ће бити и у будућности.

ОВДЕ погледајте шта је рекао Тачи о разграничењу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наша Српска Република

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА