Најновије

МИР СЕ ВРАЋА НА ЈУГ СИРИЈЕ: Трупе УН на Голанској висоравни (ФОТО)

Мировне трупе УН се вратиле на Голанску висораван.

УНДОФ (фото: Јутјуб)

Да је ситуација на југу Сирије под контролом власти у Дамаску, доказује и чињеница да су се мировне трупе Уједињених нација вратиле на линију разграничења између окупиране Голанске висоравни и Сирије. 

Припадници Снага Уједињених Нација за посматрање раздвајања зараћених страна (УНДОФ) су се данас распоредили на прелазу Ал Кунеитра који се налази између јужне Сирије и од Израела окупиране Голанске висоравни, јавили су данас извори из владе у Дамаску. 

Локални извори су рекли да је руска војна полиција пратила припаднике УНДОФ током њиховог размештања.

Такође је јављено да се Уједињене нације и влада у Дамаску спремају да заједнички раде на поновном отварању прелаза што је пре могуће. 

Прелаз Ал Кунеитра је једина веза између Сирије и Голанске висоравни. Пре рата, хиљаде становника Голанске висоравни су преко њега улазили у Сирију да би се школовали и радили. 

27. Августа Слободна Сиријска Војска и са Ал Каидом повезан Ал Нусра Фронт (данас познат као Хаџат Тарир Ал Шам) су заузели прелаз након константних напада на припаднике сиријске војске и чланове УНДОФ са Филипина. 

Поновно размештање УНДОФ на Ал Кунеитра прелаз је део договора о прекиду ватре између Израела и Сирије закљученог 1974. године. 

Ових месеци неколико високих израелских званичника су позвали на поновну имплементацију договора који је пропао због сиријског конфликта. 

ОВДЕ погледајте челичну песницу Русије. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге прилазе прелазу Ал Кунеитра

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА