Најновије

THE SAKER: Да ли сте ви нормални! Руси ће вас претворити у гомилу радиоактивног пепела!

Искрено, ја сам запањен и срамота ме је. Рођен сам у Швајцарској, тамо сам живео већину живота, такође сам посетио већину Европе, и живео сам у САД преко 20 година. Ипак, ни у својим најгорим ноћним морама нисам могао ни замислити да Запад тоне толико ниско, као сада.

Илустрација (Фото: Правда)

Пише: The Saker

Знам за нападе под лажном заставом, корупцију, колонијалне ратове, бедну понизност источних Европљана, итд. О томе сам писао много пута. Али несавршени као што јесу, благо речено, сећам се током Хладног рата Хелмута Шмита, Меги Тачер, Регана, Митерана, па чак и Ширака или Би Би Си-а. Запад у то време, није био витез у белом сјајном оклопу, али ипак – владавина права је била важна, као и барем донекле критичко размишљање.

Сада ме је много срамота због Запада. И веома, веома сам уплашен.

Све што данас видим је понизно стадо које воде истинске психопате (у клиничком смислу речи).

А то није најгора ствар.

Најгора ствар је заглушујућа тишина, начин на који сви једноставно гледају на другу страну, претварају се као да то “није њихова ствар“. Шта није у реду са вама, људи?! Да ли сте сви претворени у зомбије?! Пробудите се!!!

Дозволите ми да пажљиво изнесем оно што желим, и кажем вам отворену истину.

Од државног удара неоконзервативаца против Трампа, Запад је сада на потпуно истом курсу као што је била и Немачка средином 1930-година.

Наравно, идеологија је другачија, такође и одређени жртвени јарац. Али начин размишљања је потпуно исти.

Исти узроци стварају исте ефекте. Али овог пута, на обе стране је оружје које чини да холокауст у Дрездену изгледа као мала искра.

Дакле, сада имамо овај дирљив приказ “западне солидарности“ са Британцима. Зар то није дирљиво?!

Да вас питам следеће, која је била централна одлика британске политике према Европи, рецимо, још од средњег века?

Тако је, започињање ратова у Европи.

А мислите да је овог пута другачије.

Најбољи показатељ будућег понашања је прошло понашање.

Дозволите ми да вам кажем и ово- Када су Наполеон и Хитлер напали Русију, она је пролазила кроз дубоку кризу, и била је објективно слаба. У оба случаја је руско друштво било дубоко растрзано унутрашњим контрадикцијама и време за напад је било идеално.

Не и данас.

Дакле, постављам ово једноставно питање- Да ли заиста желите да улазите у рат против потпуно уједињене нуклеарне Русије?

Мислите да је ово хипербола?

Размислите још једном.

Истина је да је данас ситуација бескрајно гора од кубанске ракетне кризе. Прво, током кубанске ракетне кризе је било рационалних људи са обе стране. Данас нема више ни једне једине рационалне особе на власти у САД.

Ни једне једине! Друго, током кубанске ракетне кризе су сви медији извештавали о кризи, читава планета је осећала како стојимо на ивици амбиса.

Данас изгледа да нико није свестан да ћемо ући у рат, могуће термонуклеарни рат, где ће се број жртава рачунати у стотинама милиона.

А све то због чега?

Зато што су људи на Западу прихватили, или чак ни не знају, да њима управља лоша банда неуких, арогантних психопата.

У најмању руку, ова ситуација показује ово:

Репрезентативна демократија не делује.

Владавина права се односи само на слабе и сиромашне.

Западне вредности су сада сведене на тужну шалу.

Капитализаму је потребан рат и светска хегемонија да би преживео.

АнглоЦионистичка империја ће се срушити, једно отворено питање је како и по којој цени.

Када су протерали руске дипломате и осећали су се веома снажно и мужевно. Пољски и украјински политичари пролазе кроз истински историјски талас храбрости и самопоуздања! (кријући се иза Англо ватрене силе).

Истина је да је ово само врх много већег леденог брега. У стварности, кључне консултације на нивоу стручњака, које су толико важне међу нуклеарним супер силама, престале су још одавно. Ми смо на телефонским позивима на највишем нивоу. Такве ствари се дешавају када се две стране спремају да уђу у рат.

Русија и НАТО су се већ месецима припремали за рат у Европи. И Русија је спремна. НАТО сигурно није! Запад мисли да су снажни. Истина је да они немају појма шта ће их задесити. Када Руси уђу у рат, НАТО државице неће ни схватити шта им се дешава.

Врло брзо ће Америци и Русији преостати само стварна акција. Стога ће сваки сукоб врло бзро постати нуклеарни. И, по први пут у историји, САД ће бити погођене врло, врло јако, не само у Европи, на Блиском истоку или Азији, већ на континенталном делу САД-а.

Рођен сам у руској војној породици, и студирао сам руске и совјетске војне послове цео свој живот. Апсолутно вам могу обећати ово, молим вас немојте у то сумњати ни на тренутак. Русија неће одступити а, ако буде сатерана у ћошак, она ће избрисати читаву вашу цивилизацију. Руси заиста не желе рат, и учиниће све да то избегну. Али ако је нападнута, онда очекујте апсолутно разарајуће насиље.

Немојте слушати мене, послушајте Путина који је то јасно и сам рекао, и кога, барем по том питању, подржава око 95% становништва. Руси неће трпети још један западни напад, рачунајући оне од источних крсташких ратова па до нацистичке инвазије на Совјетски Савез, што је доста, доста је.  Треба веома пажљиво да размислите о овим Путиновим речима: “Шта ће нам свет у ком нема Русије?“.

И све то због чега? САД и Русија немају објективне разлоге да ураде било шта осим да сарађују (Руси су апсолутно збуњени чињеницом да се чини да лидери САД-а уопште нису упознати са овом једноставном чињеницом).

У реду, Лондон има много разлога да жели да Русија оде и ућути. Као што је то Гавин Вилијамсон тако елегантно рекао, Русија би требало да “оде и умукне“. Добро. Да вам кажем– то се неће десити! Британија ће се претворити у купу радиоактивног пепела много пре него што Руси оду и умукну. То је једноставно чињеница.

Оно што ме збуњује је ово- да ли амерички лидери заиста желе да изгубе своју земљу у име малих арогантних Британаца који мисле да су још увек “Царство”? Да ли сте уопште погледали Бориса Џонсона, Терезу Меј и Гавина Вилијамсона? Да ли сте заиста спремни да умрете због њихових интереса?!

Не разумем, и нико у Русији то не разуме.

Све што су урадили јесте да избаце неке дипломате. И Руси ће учинити то исто. Па шта? Али ту нема поенте!

Не гледајте где се налазимо, већ где идемо!

Можете имати 200.000 демонтраната против оружја у Вашингтону, али нико није против нуклеарног рата?!

Шта није у реду са вама људи?!

Шта се догодило са Западом на ком сам рођен 1963. године?

Боже, да ли је ово заиста крај свега?

Јесам ли ја једина особа која види ову успорену олупину која нас све одводи преко литице?

Ако можете, молим вас имајте разлог да се и даље надате.

Ја их тренутно не видим много.

Трамп затражио обустављање истраге о „руском мешању“ у изборе на којима је победио Клинтонову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: The Saker

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ракета Сатана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА