Најновије

ДА СУЗЕ ПОТЕКУ: Огласила се сестра српског хероја Зорана Радосављевића поводом предлога да Миг 29 понесе име њеног брата! (ВИДЕО)

Прошло је готово 20 година, дуг је то период а заборав прети и зато ми много значи ако један од ремонтованих "мигова 29" понесе име по мом брату, пилоту Зорану Радосављевићу, каже Снежана Радосављевић Мажибрада

Миг 29 (Фото: Јутјуб)

- Иако његово име носе регата и једна улица у Батајници, то што ће се баш "миг 29" звати по њему чини ме истовремено бескрајно поносном и тужном. Јер мој Зоран је био најмлађи пилот у ескадрили мигова 29 Војске Југославије - каже Снежана Радосављевић Мажибрада.

Она каже и да јој је исто толико драго што ће још три таква авиона добити имена по Зорановим колегама и саборцима, Љубиши Величковићу, Животи Ђурићу и Миленку Павловићу.

- Не сме се заборавити да су они у првим данима НАТО агресије за одбрану Србије дали највише што су имали - своје животе. Важно је да се памти, јер то што су они урадили, заиста јесте херојство - каже Снежана.

Пилоти Радосављевић, Величковић, Ðурић и Павловић, четворица су од 41 припадника РВ и ПВО погинулих током НАТО агресије. Мајор Зоран Радосављевић погинуо је баш у мигу 29 у рејону Доње Трнове, 26. марта 1999.

Дан раније на небу изнад КиМ код Глоговца, живот за отаџбину дао је потпуковник Живота Ђурић. У борби са НАТО ескадрилом изнад Ваљева, 4. маја погинуо је пуковник Миленко Павловић, а првог дана јуна, на борбеном задатку изнад Омољице код Панчева, страдао је генерал-пуковник Љубиша Величковић.

Американци нам отимају Газиводе на Косову и Метохији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нико није рекао нећу (други део)

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА